Klaipėda sudarė galimybę formuoti naujas patariamąsias darbo grupes | Diena.lt

KLAIPĖDA SUDARĖ GALIMYBĘ FORMUOTI NAUJAS PATARIAMĄSIAS DARBO GRUPES

  • 2

Klaipėdos savivaldybės taryba ketvirtadienį atvėrė kelią naujoms patariamosioms darbo grupėms suformuoti.

Tokias grupes numatoma sudaryti artimiausiu metu – jos vienys įvairių sričių visuomenės atstovus ir patars merui bei savivaldybės administracijai svarstant miestui aktualius klausimus.

Patariamosios darbo grupės pakeis iki šiol prie savivaldybės tarybos veikusias visuomenines tarybas.

Panaikintos Klaipėdos kultūros ir meno tarybos buvę ir esami atstovai anksčiau šią savaitę teigė, jog taip paneigiami bendruomenės resursai ir sukaupta patirtis, griaunamas pasitikėjimas tarp kultūros bendruomenės ir valdžios.

Savo ruožtu savivaldybė teigia, kad pasikeitus vietos savivaldos įstatymui bei išplėtus mero įgaliojimus ir funkcijas, išaugo poreikis keisti ir visuomeninių tarybų veiklos pobūdį.

„Šių pokyčių siekis – visuomenės įsitraukimas svarstant miesto bendruomenei aktualius klausimus kartu užtikrinti didesnį skaidrumą. Sunkiai suprantamas kai kurių asmenų pasipriešinimas pokyčiams, nes galimybės dalyvauti, teikti siūlymus, diskutuoti ir kartu eiti geriausių sprendimų link tikrai nesumažėja, tiesiog atėjus naujai valdžiai ieškoma dar efektyvesnių ir skaidresnių veiklos formų“, – sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

„Privalome žvelgti į priekį ir priimti visiems, o ne atskiroms grupėms, teisingus sprendimus. Bendravimas su visų sričių ekspertais, nesvarbu, tai kultūra, menas ar sportas, visada buvo ir bus, visada išklausysime tuos, kuriems rūpi miestas, nesvarbu, ar jie bus patariamųjų grupių nariais, ar ne“, – pridūrė jis.

Šiuo metu rengiami patariamųjų grupių veiklą reglamentuosiantys nuostatai. Artimiausiu metu numatoma sudaryti grupes, įsitrauksiančias į procesus svarstant kultūrai, sportui, akademinei, jūrinei bendruomenei, senjorams, tautinėms bendrijoms, verslui aktualias temas, žymių žmonių, istorinių datų įamžinimo klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sveikintina

Siūlykite ir rinkite atstovus patys, nes tokie nauji dar iniai, viešumas tikrai reikalingas.

išvada

Nuo vilko ant meškos - aiški nomenklatūrinė tendencija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS