Klaipėda už 5 mln. eurų rekonstruos Danės krantinę, įrengs šimtmečio skverą | Diena.lt

KLAIPĖDA UŽ 5 MLN. EURŲ REKONSTRUOS DANĖS KRANTINĘ, ĮRENGS ŠIMTMEČIO SKVERĄ

Klaipėda už maždaug 5 mln. eurų planuoja atnaujinti 420 metrų Danės upės krantinės miesto centre bei įrengti Lietuvos šimtmečiui skirtą skverą.

Anot savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, numatyta rekonstruoti krantines nuo Biržos tilto iki planuojamo statyti Bastionų tilto, nutiesti dviračių ir pėsčiųjų taką, įrengti naują grindinį, apšvietimą, fontaną.

„Projektas yra dedikuotas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, kuris jau praėjo. Užsitęsė projektavimo darbai, tačiau bus įprasminti tam tikri meniniai elementai, bylojantys apie tą datą“, – BNS sakė R. Zulcas.

Jo teigimu, bus įrengtas pažintinis takas su mažąja architektūra, istorinių įvykių Lietuvoje ir Klaipėdoje įprasminimais – informacinės stotelės, Lietuvai ir Klaipėdai svarbiomis datomis.

„Bus tvarkomi ir želdiniai, labai maža dalis medžių bus pašalinta, kurie trukdo kitiems medžiams arba yra blogos būklė, bus atsodinta daug kitų želdinių. Vienoje parko dalyje bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė ir skate parko elementai“, – sakė jis.

Sutvarkyti krantinę ir įrengti skverą planuota dar pernai, kai Lietuva šventė valstybės atkūrimo šimtmetį, tačiau bankrutavus projektavimo konkursą laimėjusiai bendrovei „Hidrostatybos projektai“, darbai užsitęsė. Juos perėmė projekto subrangovės „Hidrosfera“ ir „ICS projectus“.

Statybos darbus Danės krantinėje ir skvere planuojama pradėti rudenį, o juos užbaigti 2020-aisiais.

Savivaldybė praėjusią savaitę paskelbė rekonstrukcijos rangovo konkursą, jam paraiškų laukia iki rugpjūčio 18 dienos.

Didžioji dalis projekto vertės bus finansuojama Europos Sąjungos lėšomis. 

GALERIJA

  • Klaipėda už 5 mln. eurų rekonstruos Danės krantinę, įrengs šimtmečio skverą
  • Klaipėda už 5 mln. eurų rekonstruos Danės krantinę, įrengs šimtmečio skverą
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (36)

skaitytoja

pagal upę skvereliai yra poilsio zona ir ji turi būti saugi bet upė be turėklo baisu juk šunis irgi paleidžiate tai vaikus reikia laikyti už rankyčių o juk jie nori viską apžiūrėti ir per neatsargumą gali įkristi nors tėvai ir bus šalia negi neauginote vaikų kokie jie žingeidūs o suoliukai nugara į vandenį visai neįdomu ir nelyginkite kas yra užsieniuose kodėl mes turime daryti taip kaip užsienyje mes Lietuva ir galime viską daryti kaip norime

Vėtra

Papigiaja ? Tiktai 5 mln. ? Nu , tai nieko gero nesitikėkite - pilkos trinkelės , nususę šluotražiai vietoj senųjų medžių, kelios šiukšliadėžės ir suoleliai prie jų. Tvorelei palei upę pinigų - nebeužteks .

klaipedietis

puteikiniai putoja-karavanas eina...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS