Klaipėda žiemos atostogoms netinka? | Diena.lt

KLAIPĖDA ŽIEMOS ATOSTOGOMS NETINKA?

Tarpušvenčiu didžiausias šalies gyventojų traukos centras išlieka pajūris, tačiau būtent uostamiestis, skirtingai nei kurortiniai miestai, sulaukia mažiau turistų dėl ne itin patogios, poilsiui skirtos infrastruktūros išdėstymo ir laisvalaikio veiklų bei pramogų stygiaus.

Poilsį jaukia orai

Kurortinė Palanga sulaukia gausaus būrio lankytojų ne tik vasaros sezono metu, bet ir per žiemos šventes, tačiau Klaipėda, kaip didmiestis, sulaukia mažesnio susidomėjimo.

Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, taip yra dėl to, kad Palangoje jūros ir kavinių išdėstymas yra patogesnis.

„Palanga yra mažesnis miestas ir labai patogus tuo, kad šalia – jūra, kavinės pramogos, žmonėms nereikia toli vaikščioti, viskas – šalia“, – teigė R. Savickienė.

Tačiau direktorė pabrėžė, kad šaltuoju metų laiku kurortai tampa tik savaitgalio lokacija dėl sunkiau prognozuojamų orų ir mažesnių veiklos galimybių.

„Ne sezono metu visi kurortai tampa tik savaitgalio atvykimo vieta, retai poilsiautojai atvažiuoja savaitei ar daugiau, taip pat dirba ne visos įstaigos. Žmones atbaido ir oro sąlygos, dažniausiai prie jūros sniegas greitai ištirpsta ir lietingomis dienomis tenka sėdėti namie“, – aiškino R. Savickienė.

Pandemija pakeitė požiūrį

Nors Klaipėdos regionas dėl jūros ir įstabios gamtos traukia poilsiautojus, po pandemijos lietuvių požiūris į poilsiavimą pasikeitė, jie keliauja trumpiau, bet daugiau kartų.

„Mūsų regione matome daug pasikeitimų, nors po pandemijos keliautojų srautai atsistato, pastebime, kad lietuviai atvyksta ne tik į mūsų regionus, bet ir svečiuojasi kitur. Tauta išmoko judėti daugiau, savaitgaliais aplanko vis skirtingus miestus, dalijasi idėjomis, ką dar galima pamatyti, tarsi iš naujo pažįsta Lietuvą“, – kalbėjo turizmo centro direktorė.

Klaipėdą renkasi mažiau lietuvių ir, jeigu čia atvažiuoja, ilgai neužsibūna.

Situacija kasmet keičiasi, pasak R. Savickienės, ir šiuo metu matoma tendencija, kad vis mažiau lietuvių renkasi Klaipėdą arba atvažiuoja čia trumpesniam laikui.

Aktualu lieka ir tai, kad žmonių požiūriai skirtingi. Vieni puoselėja šeimų tradicijas, kiti pakeičia Palangą į Klaipėdą dėl mažesnių kainų ar net įsigyja būstą pajūryje.

„Pastebime, kad Klaipėdą renkasi mažiau lietuvių ir, jeigu čia atvažiuoja, ilgai neužsibūna, tačiau kiekvienais metais – skirtingai. Pavyzdžiui, vieni lietuviai yra tradicijų puoselėtojai – važiuoja ten, kur atostogaudavo jų tėvai, kiti keičia atsibodusias vietas ir vietoj Palangos važiuoja į Klaipėdą, nes čia ir kainos žemesnės. Buvo atvejų, kai poros pasakojo, kad Palangoje vaikai pavargsta eiti ir tas 20 minučių iki paplūdimio, o Klaipėdoje automobiliu galima privažiuoti arčiau jūros“, – kalbėjo R. Savickienė.

Trūksta laisvalaikio pramogų

Pasak Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės, uostamiestis nėra kurortinis miestas, dėl to poilsis prie jūros Klaipėdoje skiriasi.

Kad miestas taptų traukos centru net ir šaltuoju metų laiku, trūksta laisvalaikio erdvių, pramogų vaikams ir jaunoms šeimoms, tačiau R. Savickienė pastebi, kad miestas auga, tvarkomos viešos erdvės.

„Kalbant būtent apie poilsį, Klaipėda kol kas neturi visko šalia jūros kaip Palanga, bet miestas auga, tvarko parkus, manau, jeigu atsiras daugiau viešų erdvių ir paslaugų, kur galima praleisti laisvalaikį kitaip, tada mes tapsime labiau lankomu miestu net ir per žiemos šventes“, – teigė R. Savickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Klaipėdietis

Ką gali pasiūlyti turizmo ir info skyrius kuris šeštadienį ir sekmadienį nedirba. Nejaugi pirmadienį turistai atvyksta į Klaipėdą. kad gauti informaciją. Pasenusi komunikacija kuri ritasi tik žemyn. Liūdna su turizmo ir kultūros reklama.Klaipėdoje.

AAA

Nėra SPA normalios. pirtis tik Trilapio sovietinė, baseinas kaip ir Impuls, Gym apgailėtini komerciniai. tikimės smiltynėj gal kas gims, nors jokio pristatymo projekto nematom....atsibuskite savivaldybės žiurkėnai:) o gal geriausia lengviausia atiduot "private"... ČIUOŽYKLA OK bet kur pavalgyt valgykla, nėra vien kabakai dvigubom kainom.... Upėj galėtų plaukiot uždari laiveliai. Dudoriai labai pralinksmintų varguolius. kokiam kampe prie upės paleistų lietuviška muzika tik ne popsą šiuolaikinį, nors PŪKĄ.

Anonimas

aisku kad netinka pilka niuri ,pliazai toli,grubliauskas biski aptvarke o dabartiniai nieko beveik ir nedaro,apie kazkokias tai rodykles zalias svaigsta.nera renginiu koncertu nors turim tiek saliu o ir kinas tik akropoly,po 19 val mmiesto centras tuscias visi sulinde i akropoli.tikrai ziema klaipeda atostogom netinka.na vasara dar puse velnio.paziurekit i vilniu kauna centre zmoniu pilna o renginiu ir koncertu daugybe.net sportas neaisku kada zaidzia neptunas ar dragunas niekur nesuzinosi,anksciau visam mieste kabedavo plakatai o dabar turi varyt i arena suzinot kada zaidziama.koks molis savivaldybej vadovauja sporto reikalams jei net niekur neraso apie sporto renginius.nera ka veikti klaipedoj ziema tik vaikscioti po apsiurusius turgus ir humanas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS