Klaipėdai – pažadai dėl senojo pašto | Diena.lt

KLAIPĖDAI – PAŽADAI DĖL SENOJO PAŠTO

Centrinį Klaipėdos paštą Kultūros ministerija tikisi perimti jau kitąmet. Kas jame įsikurs, paaiškės netrukus. Tokius pažadus žarstė penktadienį apleistą pastatą apžiūrėjęs kultūros ministras Simonas Kairys.

Perdavimas užtruks

„Kalbėti galima daug, bet pirma reikia objektus turėti savo žinioje. Dedame daug pastangų, procesai juda į priekį, kad Klaipėdos ir Kauno centrinių paštų pastatai atsidurtų Kultūros ministerijos žinioje. Tikiu, kad šitos gražios vietos turės ateitį ir šiais laikais“, – kalbėjo kultūros ministras S.Kairys.

Istorinis pastatas iki šiol formaliai priklauso „Lietuvos paštui“. Tikimasi, kad jau kitais metais jį galėtų perimti Kultūros ministerijos pavaldžios institucijos.

„Modelių yra įvairių. Šiek tiek anksti kalbėti, ar jis bus išpirktas, ar pateks į Kultūros ministerijos žinią. Bet tai atrištų rankas, ir diskusijos būtų nebe apie orą, o konstruktyvius sprendimus. Turime jausti atsakomybę ir nepastatyti savivaldybės į nepatogią situaciją. Puikiai suprantame, kad negalima problemos mėtyti kaip karštos bulvės vieni kitiems“, – kalbėjo ministras.

Bernardo Šaknio nuotr.

Spręs savivaldybė

Pastatą perims ministerija, tačiau kas jame įsikurs, nuspręsti leis Klaipėdos savivaldybei.

„Gerai žinau, kaip vyksta dialogas tarp valstybės ir savivaldybės. Nebus taip, kad auklėsime savivaldybę, reikalausime kažkokių dalykų ir stumdysime problemą vieni nuo kitų. Tikrai nebus dovana miestui, su kuria neaišku, ką daryti – tik krūva problemų ir išlaidų“, – žadėjo S.Kairys.

Prieš pastatui randant naujus šeimininkus planuojama jį bent minimaliai aptvarkyti.

„Suprantame, kad tokio objekto, koks yra dabar, visi tik kratysis. Planuojame pirmame etape bent jau stabilizuoti jo būklę“, – teigė S.Kairys.

Emocijų nereikia

Kas pastate įsikurs, kol kas ministras negali pasakyti.

„Muziejų galima padaryti visur, ir tai lengva pasakyti. Bet reikėtų rasti labai aiškią funkciją. Džiaugiuosi, kad savivaldybė nebėga nuo klausimo ir mato vieną ir kitą veiklą. Natūralu, kad tai turėtų būti multifunkcija, kažkoks idėjinis palikimas. Iki atsirandant internetui čia buvo Klaipėdos ryšio su pasauliu vieta“, – kalbėjo ministras.

Kas bus pastate, konkrečiau tikimasi žinoti rugsėjį, kai bus baigta galimybių studija.

„Ekspertai turėtų būti pateikę savo išvadas. Tada sprendimai jau persikeltų Vyriausybės žinion, ir objektas pajudėtų iš mirties taško“, – žadėjo ministras.

Klaipėdos meras kol kas neprognozuoja, koks bus pastato likimas. Tačiau tikina, kad miestas ras, ką jame įkurdinti.

„Ko tik nebuvo siūlyta: ir palikti dalį pašto, ir perkelti Turizmo informacijos centrą, galbūt kitas kultūrines organizacijas. Variantų daug. Pasakyti, kad bus vienas, o ne kitas, tikrai nenorėčiau. Tai sukeltų nereikalingą emocijų pliūpsnį“, – kalbėjo Vytautas Grubliauskas.

GALERIJA

  • Klaipėdai – pažadai dėl senojo pašto
  • Klaipėdai – pažadai dėl senojo pašto
  • Klaipėdai – pažadai dėl senojo pašto
Bernardo Šaknio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Štai

Priekulės paštą, taip pat imperatoriškasis kažkas leteną jau užsidėję . Bus kaip su kino sale, nujos, paliks tik sienos.

komentatorius

Geriausia butu jei sovietai butu sunaikine pasto pastata,kaip su Salamander padare-nebutu tokios gedos,pazadu ir apsileidimo musu miesto ir krasto istorijai.Niekada lietuviai nebuvo siame kraste seimininkais,o tik laikinais sveciais...

Galina

Jau seniai prie paštelio bemačiau Čepą, gal butą pardavė, gal emigravo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS