Klaipėdiečiai be registracijos vakcinavosi vangiai | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI BE REGISTRACIJOS VAKCINAVOSI VANGIAI

68 – tiek senjorų šiandien pasinaudojo galimybe pasiskiepyti nuo COVID-19 be išankstinės registracijos.

65-erių ir vyresni klaipėdiečiai buvo skiepijami „AstraZeneca“ vakcina prie psichikos sveikatos centro įsikūrusiame vakcinacijos centre. Iš ryto aktyviau vykęs skiepijimasis netruko atslūgti. Į centrą traukė tik pavieniai žmonės.

„Tikėjomės daugiau, bet buvo, kiek buvo. Džiugu, kad žmonės iš viso ėjo. Palyginus su tuo, kokia informacija sklido apie „AstraZeneca“, – pripažino Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Tikėjomės daugiau, bet buvo, kiek buvo. Džiugu, kad žmonės iš viso ėjo.

Jis teigė, kad vakcinos būtų užtekę gerokai didesniam kiekiui žmonių. Skiepijimas „AstraZeneca“ vakcina kurį laiką buvo sustabdytas. Tačiau nustačius, kad vakcina saugi, jis buvo atnaujintas. Nepaisant to daugelis iki šiol bijo skiepų. Tiesa, šeštadienį prie vakcinacijos centro kalbintų klaipėdiečių „AstraZeneca“ negąsdino.

„Ne, kaip tik laukiau signalo, kada bus galima skiepytis. Reikia kuo greičiau susitvarkyti. Kad nebereiktų karantino ir taip smarkiai visko uždarinėti“, - kalbėjo Algirdas.

Jis teigė pernai jau persirgęs lengva COVID-19 forma.

„Šiaip sportuoju, dalyvauju varžybose. Ir šiandien nuėjau aštuonis su puse kilometrų. O dabar specialiai iš Smiltynės atvažiavau pasiskiepyti“, – pasakojo klaipėdietis.

Pro šalį ėjusi Rima nusistebėjo, kodėl tiek mažai besiskiepijančių.

„Aš pati praeitą savaitę skiepijausi, bet su „Pfizer“ vakcina. Man tokią pasiūlė, tai ir sutikau. Ranką skiepo vietoje truputį paskaudėjo, bet šalutinių poveikių nejaučiau“, – džiaugėsi Rima.

Ji prisipažino iš pradžių skeptiškai žiūrėjusi į skiepus.

„Bet paskui pagalvojau, jei galiu nors tiek prisidėti, kodėl neturėčiau? Juk ir senovėje raupai ir kitos ligos buvo įveiktos skiepais. Tai kam dabar man priešintis? Pasitikėjau mokslu“, – atviravo Rima.

Vakcinacijos centrui vadovaujantis S.Dabravalskis sako, kad tik pradėjus skiepyti žmonių netrūko. Tačiau vėliau srautas sumažėjo.

„Iš ryto merginos gerą pusvalandį dirbo išsijuosusios. O vėliau jau po vieną kitą ateidavo“, – S.Dabravalskis.

Tačiau vakcinacija vilčių teikia ne visiems.

„Man tai nieko nepakeis. Aš viena gyvenu. Nuo pernai iš viso nei sirgau, nei vaistų naudojau. Dukra sako – eik pasiskiepyk. Atvažiavau, kad ramiau būtų. Ta korona jau gerklėje stovi. Daugiau nieko neišgirsi – tik korona ir korona. Ir kaukės nusibodo. Į parduotuvę įėjus, vos nusiimi įkvėpti oro, jau girdi kaip kas nors šaukia. Dėkitės patys ir nešiokite, jei taip norite. Kaip kokie šunys“, – piktinosi iš vakcinacijos centro išėjusi klaipėdietė.

Iki šiol vakcinacija vyko pagal išankstinę registraciją. Skiepyti ir savaitgaliais bendra eile šią savaitė nusprendė sveikatos apsaugos ministerija, pasitarusi su miestų ir rajonų merais. Tikimasi, kad tai paspartins vakcinacijos procesą. Kuo daugiau žmonių įgis imunitetą, tuo greičiau bus galima atlaisvinti karantino suvaržymus.

Nuo 65-erių metų amžiaus klaipėdiečiai pasiskiepyti bendra eile galės ir sekmadienį. Vakcinacijos centre Taikos pr. 76 prie Klaipėdos miesto poliklinikos jie laukiami nuo 9 iki 12 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

pensininkė

kas per žmogus KLP kad šitaip įžeidinėjate pensininkus džiaukis jei pats ar pati /nes slepiaties po trimis raidėmis/ sulauksite tokio amžiaus ,pažiūrėsime koks kvapelis sklis nuo tavęs pasiimk mano vakciną jau kvietė du kartus ir aš abi atiduodu tau linkiu ilgo tau gyvenimo - KLP

Brisius pensinyks

Nieko tokio baisaus "klp" nepasakė, apart retorinio klausimo, kas ko norėtų. "Pensininkė" savotiškai teisi, skiepyti reikėtų visus be atsikalbinėjimų - noriu, nenoriu, bijau... Zeneka yra gera vakcina, apsaugą užtikrina ir ko iš jos dar reikalauti. Specialistai sako, kad į tą Zeneką labai panaši rusiška sputniko vakcina, tai jei ES patvirtins ir prasidės skiepijimas ja, vėl rėksite, kad nebenorime, nesveika, antilietuviais pasidarysime, anot Erlicko.

Vika

to>> klp>> tau reiktų skirti penkiolika parų už įžeidžius žodžius pensininkams .Galėtum gatves pašluoti, praeitų noras išsidirbinėjimams ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS