Klaipėdiečiai be skrupulų teršia miestą: atsikrato senomis padangomis, šiukšlėmis | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI BE SKRUPULŲ TERŠIA MIESTĄ: ATSIKRATO SENOMIS PADANGOMIS, ŠIUKŠLĖMIS

  • 16

Klaipėdiečiai be skrupulų teršia savo miestą. Tvarkdariams vieną po kito tenka šalinti įvairiose vietose žmonių paliekamus sąvartynus. Gyventojai atsikrato senomis padangomis, buities rakandais, kitomis šiukšlėmis ir atliekomis.

Nelegalių sąvartynų tvarkymo darbai miestui atsieina dešimtis tūkstančių eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šiemet tokiems objektams tvarkyti buvo numatyta 50 tūkst. eurų. Ši suma jau beveik išnaudota, prašoma papildomai skirti 38 tūkst. eurų.

Šiemet iškuopta 17 nelegalių sąvartynų. Vienas didesnių darbų – po audros atsivėrusios statybinės konstrukcijos Melnragėje prie molo. Ši vieta jau sutvarkyta – išvežta beveik 100 t statybinio laužo.

Tačiau tvarkyti dar yra ką. Pašalinus minėtus keliolika nelegalių sąvartynų, jau sudarytas naujas sąrašas, kuriame – dar 42 žmonių užterštos vietos.

Teigiama, kad nelegalių sąvartynų atsiranda kasmet ir kasmet jie yra tvarkomi.

Pasak I.Šakalienės, žmonės bent kiek atokesnėse miesto vietose atsikrato įvairiomis jiems jau nereikalingomis šiukšlėmis: aptinkama ir komunalinių, biodegraduojančių atliekų, šaldytuvų, kitokių buities rakandų, vienas populiariausių išmetamų dalykų – senos padangos.

Pastebima, kad teršėjai nesirenka, kur šiukšlinti, – nelegalių sąvartynų aptinkama visame mieste.

I.Šakalienė vardijo, kad atsikratyti nereikalingais daiktais mėgstama pajūrio ir prieškopio miškeliuose, daiktai paliekami tiesiog gatvių pakelėse, šalia dviračių tako, esančio prie Dangės upės, Minijos g., Taikos pr., Nendrių g. esančiame pušynėlyje, Šilutės pl. ties Rimkų geležinkelio pervaža, Liepų g., Kairių miške.

Neseniai tvarkyta daugiau nei 2 tūkst. kv. m ploto teritorija Melnragėje tarp Molo, Vėtros ir Nėgių g.

"Būtų net sunku patikėti, kad žmonės gali atvykti ten atsikratyti atliekomis", – apgailestavo I.Šakalienė.

Nelegalūs sąvartynai bjauroja miestą, o jų tvarkymas atsieina dešimtis tūkstančių eurų. Tiesa, išaiškinti piktadarius – nelengva.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Iš Kratco

retas kuris negauna kelių tūkstančiu/mėn. algos o ant gyventoju taupo pamėlinave.. Mažiau leiskit pinigu tokiem niekam kaip pvz skrajutės - hujutės ir kita makulatura katra skirta a'lia gyventoju švietimui kap tvarkyt šiukšles:D ar samdyt visokia žiniasklaida .Užtenka pastatyt konteinerius. O jeigu norit ką nors pasakyt ar pareguliuot tvarkas info klijuokit ant konteineriu

KLP

akivaizdu jei karta per menesi prie siuksliu konteineriu patatytu stambagabaritems atliekoms skirtus konteinerius problemos nebeliktu

>ups

o tai ką žmonėms daryti? Apsimesti kad turtuolis? Samdyti autoremontus kurie išrengs nuogai? Išeitis visiškai paprasta - KRATC-as privalo pastatyti prie garažų konteinerius į kuriuos būtų galima bet kada išmesti tai, kas nereikalinga. Gali net užrašyti ką kur.Pvz. Padangos, Skudurai ir t.t.Išvada: Nėra tvarkos o įmonė atsakinga už tai, kažkodėl nenori dirbti tokių darbų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS