Klaipėdiečiai bilietus išgraibstė akimirksniu | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI BILIETUS IŠGRAIBSTĖ AKIMIRKSNIU

Nemokami kvietimai į Sausio 13-osios koncertą buvo išdalyti žaibiškai. Tiesa, pasiklausyti koncerto galės ir maždaug pusšimtis nemokamų bilietų negavusiųjų, jiems bus pastatytos papildomos kėdės.

Nemokami kvietimai į Sausio 13-osios koncertą buvo išdalyti žaibiškai. Tiesa, pasiklausyti koncerto galės ir maždaug pusšimtis nemokamų bilietų negavusiųjų, jiems bus pastatytos papildomos kėdės.

Dingo tą pačią dieną

Kvietimus į Lietuvos laisvės gynėjų dieną Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre skambėsiantį Karlo Jenkinso kūrinį „Ginkluotas žmogus: mišios už taiką“ uostamiesčio gyventojai galėjo pasiimti nuo sausio 7 d.

Kvietimai klaipėdiečiams buvo dalijami Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ir Žvejų rūmų kasose.

Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotojos Nemiros Trakumienės teigimu, šiuo metu nemokamų bilietų jau nebėra.

„Klaipėdiečiai buvo labai aktyvūs. Žvejų rūmuose kvietimų buvo iki sekmadienio, nes kasa dar dalijo paskutinius, o teatre juos išgraibstė dar tą pačią dieną“, – teigė N.Trakumienė.

Priims ir be kvietimų

Tačiau tikėtina, kad garsųjį K.Jenkinso kūrinį „Ginkluotas žmogus: mišios už taiką“ galės išgirsti ir tie, kuriems nemokamų kvietimų neliko.

„Prieš renginį klaipėdiečiams bus paruošta papildomų vietų“, – teigė N.Trakumienė.

Planuojama, kad koncerto galės pasiklausyti dar apie pusšimtis tų, kuriems nepavyko būti pirmaisiais.

Pašnekovės teigimu, praktika rodo, kad tie, kurie pasirūpina nemokamu patekimu, ne visada ateina į renginį, todėl koncertui prasidėjus bus užimtos ir šios vietos.

Apie dvi dešimtys kvietimų po dvi vietas buvo išdalyta ir savivaldybės departamentų direktoriams bei kitiems kviestiniams svečiams. Neatmetama, kad tarp jų taip pat bus neatėjusiųjų.

„Numatome, kad laisvų vietų bus, taip pat dar pristatysime kėdžių. Kaip žada teatras, prieš renginį atėję žmonės bus įleisti ir jiems surastos vietos“, – patikino N.Trakumienė.

Iš viso klaipėdiečiams išdalyta apie pusė tūkstančio kvietimų.

Būrys atlikėjų

K.Jenkinso kūrinio „Ginkluotas žmogus: mišios už taiką“ uostamiesčio gyventojai kviečiami klausytis rytoj nuo 18 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Teigiama, kad vieną didingiausių šiuolaikinių chorinių kūrinių atlikti susiburs apie 120 atlikėjų – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestras ir choras, Žvejų rūmų mišrų choras „Cantare“, solistė Dalia Kužmarskytė bei imãmas, vyriausiasis muftijus Romas Jakubauskas.

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre sausio 13-ąją skambėsiantį kūrinį lydės kino režisieriaus H.Oweno 2007 m. sukurtas dokumentinis filmas „Ginkluotas žmogus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS