Klaipėdiečiai ištikimi savo pomėgiams: net per pandemiją traukia į pirtį | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI IŠTIKIMI SAVO POMĖGIAMS: NET PER PANDEMIJĄ TRAUKIA Į PIRTĮ

Nuo balandžio pradžios viešajai uostamiesčio pirčiai vadovaujantis Andrius Vaitkus viliasi, jog šiuos metus įstaigai pavyks baigti pelningai, nes prisiekę pirties garo aistruoliai net per pandemiją neatsisako savo pomėgių.

Metų pradžioje, kai ankstesnis Klaipėdos pirties direktorius Algimantas Strikaitis įpusėjus kadencijai nusprendė trauktis iš posto dėl asmeninių priežasčių, šioms pareigoms buvo paskelbtas naujas konkursas, kurį laimėjo 49-erių A.Vaitkus, iki tol privačiame sektoriuje ėjęs vadovaujamas pareigas.

Naujasis vadovas teigė, jog pirtis Trilapio gatvėje yra savotiška klaipėdiečių pirtininkų meka, tad tikino siekiąs prisidėti prie jos išsaugojimo, kad ji išliktų miestiečiams.

A.Vaitkus pripažino ir pats esąs prisiekęs pirtininkas.

Situacija sudėtinga, pandemija nesibaigia, bet vis dar laikomės, jaučiamės reikalingi, o tai nuteikia optimistiškai.

Pernai lapkritį, kai buvo paskelbtas antrasis karantinas, porą savaičių pirtis nedirbo, tačiau paskui buvo išleisti nauji Vyriausybės potvarkiai, ir viešosioms pirtims leista priimti klientus.

"Geriausia žinia, kad pirtis vis dar dirba. Visi suprantame, kad situacija sudėtinga, pandemija nesibaigia, bet vis dar laikomės, jaučiamės reikalingi, o tai nuteikia optimistiškai. Tiesa, įvedus privalomą galimybių pasą jaučiamas nedidelis pirties lankytojų sumažėjimas. Gal tai susiję ir su skiepais bei dalies žmonių požiūriu į vakcinavimą. Gal klientų sumažėjo dėl augančio sergamumo, nes žmonės saugosi ir nenori užsikrėsti", – svarstė A.Vaitkus.

Andrius Vaitkus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Didžioji pirties klientų dalis yra senjorai, jie sudaro apie 60 proc. lankytojų.

Klaipėdos pirtis veikia keturias dienas per savaitę.

Per dieną pirties paslaugomis naudojasi apie 100 klaipėdiečių.

Beveik visi pirties darbuotojai pasiskiepiję, vienas darbuotojas buvo užsikrėtęs atostogų metu.

"Labai tikiuosi, kad šiuos metus pavyks baigti nenuostolingai. Pirtyje šiuo metu atliekame nedidelius remonto darbus, kad žmonėms būtų jaukiau", – teigė A.Vaitkus.

Pirties paslaugas Trilapio gatvėje teikiančios bendrovės "Vildmina" vienintelis akcininkas yra Klaipėdos savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

AK

"Įdomu ar Melnaragėj ir Smiltynėj irgi pirtelės veikia?" - veikia, susiraskit feisbuke Pajūrio pirtis, Smiltynės pirtis.

HM

Ką apie tai mano traukinių žinovas Stano?

nu, juk

rūrą nors per savaitę kartą reik išpuckint...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS