Klaipėdiečiai kviečiami pavasarį pasitikti sveikiau | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI KVIEČIAMI PAVASARĮ PASITIKTI SVEIKIAU

  • 1

Pasibaigus žiemai – pats metas daugiau pajudėti ir pasitikti šiltąjį sezoną su gera nuotaika bei energija. Tam nebūtina paploninti piniginės. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras tradiciškai sudarė nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“.

Pirmąjį pavasario mėnesį kalendoriaus naujovė - nemokama paskaita „Fizinis aktyvumas ir šiaurietiškasis ėjimas kiekvienam“, kurios metu visuomenės sveikatos specialistai išsamiai supažindins su fizinio aktyvumo reikšme ir poveikiu organizmui bei šiaurietiškuoju ėjimu. Dalyviai sužinos kuo ši fizinio aktyvumo forma naudinga sveikatai, nuo ko pradėti, norint išmokti taisyklingai vaikščioti ir kokių klaidų vengti. Norinčius įgytas žinias išbandyti praktiškai Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras kviečia į nemokamus šiaurietiškojo ėjimo mokymus pirmadieniais.

Senjorai ir toliau raginami pajudėti ir gerinti fizinę sveikatą lankant tempimo pratimų mankštą, kuri suteiks galimybę išmokti ir savarankiškai namie atlikti pratimus. Taip pat siūlome išbandyti mankštą su gimnastikos kamuoliukais, kurios metu atliekami pratimai padės sustiprinti kūno raumenis.

Kovo mėnesį ir toliau „Jogos studija jaunimui“ kviečia jaunuosius klaipėdiečius (nuo 11m.) išbandyti ir išmokti jogos pratimų, o „Tinadance“ kolektyvas kviečia vaikus puikiai praleisti laiką ir išbandyti šokių užsiėmimus. Taip pat kovo mėnesį vaikai gali išbandyti nemokamus „Aš Čia“ teatrinių dirbtuvėlių užsiėmimus, kurių metu atliekami įvairūs pratimai stiprina kūną, balsą, ritmo, sensorinius, erdvės-atmosferos pojūčius, padeda kontroliuoti emocijas, vystyti gebėjimą analizuoti, dirbti komandoje ir kt. Norintys sustiprėti, įgauti pasitikėjimo savimi, atsikratyti viršsvorio, apsiginti, kontroliuoti savo emocijas, mažinti stresą, gerinti sveikatą bei bendrą savijautą, kviečiami į Rytų kovos menų centrą, kur organizuojami aikido užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų, tai įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat kalanetikos bei nuotaikingus zumbos užsiėmimus, Rytų sveikatingumo mankštas Girulių paplūdimyje, „Tinadance“ kolektyvo siūlomus fizinio aktyvumo užsiėmimus su TRX funkciniais diržais, solo latino stiliaus šokius. Kiti užsiėmimai skirti kūdikių laukiančioms klaipėdietėms, kurios jau įprato lankytis nėščiųjų mankštose bei atvykti į visuomenės sveikatos biurą pasisemti žinių skirtų būsimiems tėveliams.

Daugiau informacijos apie paskaitas ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93340.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kuomet

pakviesite LEZ-a, Klaipėdos naftą,Klaipiėdos vandenį bei kitus trucytuojus smarvėmis,ar nesugaunamais chemikalais liautis noudyti klaipediečius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS