Klaipėdiečiai mobilizuojasi dviračių iššūkiui | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI MOBILIZUOJASI DVIRAČIŲ IŠŠŪKIUI

Uostamiesčio gyventojai pradėjo dalyvauti tarptautiniame projekte "Europos dviračių iššūkis 2015". Šią savaitę startavo pirmieji grupiniai važiavimai, kurių rezultatai pranoko lūkesčius.


 

Uostamiesčio gyventojai pradėjo dalyvauti tarptautiniame projekte "Europos dviračių iššūkis 2015". Šią savaitę startavo pirmieji grupiniai važiavimai, kurių rezultatai pranoko lūkesčius.

Klaipėdiečiai per kelias dienas jau numynė daugiau nei 900 km. Ir šis skaičius nuolat auga.

"Jei palygintume su praėjusiais metais, tai yra tikrai puikus pasiekimas – numinta daugiau. Pernai žmonės važiuoti už Klaipėdą suskubo gegužės pabaigoje, o šiemet jau mėnesio pradžioje pastebime neprastą rezultatą", – paaiškino Klaipėdos  visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Aiva Dabašinskienė.

Pernai per mėnesį klaipėdiečiai numynė beveik 40 tūkst. kilometrų. Tada Klaipėda buvo viena projekto lyderių. Tikimasi, kad šiemet pavyks pasiekti dar aukštesnę poziciją.

Pirmąja grupe, priėmusia mestą iššūkį, tapo šios iniciatyvos koordinatoriai – Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro darbuotojai bei jų šeimų nariai. Iš viso nuo Vasaros estrados iki Olando Kepurės dviračiais riedėjo 16 žmonių.

"Galbūt oras kiek pakišo koją, nes dalyvauti planavo daugiau žmonių", – pastebėjo A.Dabašinskienė.

Vakar ant dviračių sėdo ir už Klaipėdą mynė ir uostamiesčio policijos pareigūnai, šiandien iššūkį priims Klaipėdos įmonių darbuotojai.

Gegužės 17 d. 12 val. į Vasaros estradą su dviratėmis transporto priemonėmis sugužėti turėtų visos uostamiesčio šeimos.

Grupinių važiavimų metu bus riedama nuo Vasaros estrados iki Girulių, o patys ištvermingiausieji pasieks ir Olando Kepurę.

Pašnekovė pabrėžė, jog už savo miestą pedalus minti galima ir ne grupinių važiavimų metu.

Norintieji prisijungti prie uostamiesčio komandos, prašomi užsiregistruoti interneto svetainėje www.ecc2015.eu ir parsisiųsti programėlę "Cycling365" į savo išmanųjį telefoną.

Įdiegus šią programėlę, kiekvienas kasdien dviračiu numintas kilometras bus įskaitytas į bendrą už Klaipėdą numintų kilometrų skaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Geriau

burtumėtės i grupes daugiamečių medžių mieste išsaugojimui.Savibledybe varo atsileidus visus iš eilės.Yr užplanuota Dakanto aikšte iškirsti pakibinimat ir susodinti tokias nuosprogas kap Mažvido al. ar Minijos gt...O jūs važiuojat..tiek matyt runkeleliams ir reik-by tik važiuot:DD)..

Dainius

Skirtumas nuo pernai metu yra toks, kad ecc2015 uzskaitomi km yra tik numinti miesto ribose. As gyvenu ne pacioje Klaipedoje ir kiekviena karta man 10km neiskaiciuoja. Taip pat smagios keliones i Palanga ar Juodkrante ecc2015 nebus iskaitytos. Salygos mums pablogejo lyginant pav. Su Telsiai district kur jie gali vazinetis savo rajone.

Klaipėdietis

man jis vietoj ~30km užskaičiavo 8,9km ir juos aš važiavau kiaurai per pastatus...žodžiu:Cycling365-Š, Endomondo ženkliai patogesnis ir patikimesnis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS