Klaipėdiečiai nežiba skiepijimosi aktyvumu | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI NEŽIBA SKIEPIJIMOSI AKTYVUMU

Į pagrindinį vakcinacijos centrą kreipiama dar daugiau klaipėdiečių. Miesto poliklinikoje ir Galinio Pylimo gatvėje dar prieš masinę vakcinaciją atidaryti centrai lieka tik rezerviniai. Tačiau abejojama, kad artimiausiu metu jų prireiks – miestiečiai skiepijasi ne itin aktyviai.

Galimybių neišnaudoja

„O rūpinantis savo sveikata dar reikia dovanų ir skatinimo? Labai gaila ir liūdna, jei žmonės nesupranta, kad skiepytis reikia dėl savo, artimųjų ir kolegų sveikatos. Dėl išvengiamų mirčių. Vėžį visi einame ir gydomės. COVID-19 taip pat yra liga, kuria galima labai sunkiai sirgti ir nuo jos mirti“, – apgailestavo Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Praeitą savaitę Klaipėdoje kasdien vidutiniškai pasiskiepydavo po 1,1–1,2 tūkst. gyventojų. Per dieną centras pajėgus vakcinuoti beveik dvigubai daugiau – iki 2 tūkst. žmonių.

„Savivaldybė iš savo pusės padarė viską – įkūrė didelį vakcinacijos centrą. Sąlygos sudarytos. Ministerija duoda pakankamai vakcinų. Tiesiog žmonėms reikia ateiti“, – teigė skyriaus vedėja.

Vienoje įmonėje esant bent šimtui norinčiųjų skiepytis, mobilios medikų komandos gali atvykti ir į darbovietę.

Vedėja teigė, kad kol kas neplanuojama kaip nors papildomai skatinti dar dvejojančius klaipėdiečius.

„Jeigu matysime, kad situacija visiškai tragiška ir žmonėms trūksta sąmoningumo, kažką darysime. Jau skelbėme ir gyvų eilių akcijas. Bet šiandien labai norisi tikėti žmonių sąmoningumu“, – paaiškino R.Perminienė.

Perskirsto srautus

Šią savaitę savivaldybė pranešė perkelianti daugiau skiepijimo paslaugų į LCC tarptautiniame universitete įsikūrusį pagrindinį vakcinacijos centrą.

„Sistema yra centralizuota, įkurtas didelis vakcinacijos centras, jame sutelkti visi skiepyti galintys darbuotojai. Kad ir darbuotojams, ir žmonėms būtų aišku bei patogu – reikia vykti į vieną centralizuotą vietą“, – sakė skyriaus vedėja.

Nuo šiol antram skiepui į centrą Kretingos g. 36 turės atvykti ir tie gyventojai, kurie pirmą skiepą gavo Klaipėdos miesto poliklinikoje esančiame vakcinacijos centre. Vakcinacijos data ir laikas nesikeičia, registruotis pačiam antram skiepui nereikia.

Į pagrindinį centrą antrai dozei nekviečiami tik tie klaipėdiečiai, kurie vakcinavosi pas savo šeimos gydytoją.

„Kad be reikalo nevargtų ir nesiblaškytų, antrą vakcinos dozę jie gaus ten, kur ir pirmą – pas savo šeimos gydytoją. Bet toliau procesas išsigrynina. Šeimos gydytojai pirmų dozių nebeskiepyja. Visi eina centralizuotai į pagrindinį vakcinacijos centrą“, – paaiškino R.Perminienė.

Jei prireiks, atsidarys

Galinio Pylimo gatvėje pirmą dozę gavę klaipėdiečiai jau anksčiau antrai buvo kreipiami į LCC universitete veikiantį centrą.

Vakcinacijos centras Taikos pr. 76 nuo šiol daugiausia dėmesio skirs skiepyti didelių įmonių ir įstaigų darbuotojus.

Iki masinės vakcinacijos pradžios veikę centrai dabar lieka tik rezerviniai.

„Nei Galinio Pylimo gatvėje, nei Taikos prospekte dabar neveikia. Jei pagrindiniame vakcinacijos centre didėtų srautai ir nebeužtektų kabinų, rezerviniai centrai vėl būtų atidaromi. Bet tik esant būtinybei. Kol kas kaip tik laukiame, kad žmonės aktyviau vakcinuotųsi“, – atviravo R.Perminienė.

Klaipėdoje iki antradienio bent viena vakcinos doze buvo paskiepyta daugiau nei 48 tūkst., arba 32,5 proc. gyventojų.

Vilniuje paskiepyta daugiau nei 42, Kaune – 45 proc. miestiečių.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai nežiba skiepijimosi aktyvumu
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Kiekvieno žmogaus asmenininis reikalas.Tuo labiau,kad pasiskiepiję vistiek gali užsikrėsti ir užkrėsti kitus.Mano reikalas,kaip aš jausiu ir atlaikysiu ligą,noriu,kad mano imunitetas pats kovotų.Nenoriu leistis š...,neištirto iki galo.Juk neaišku,kaip skiepas pasireikš po metų,dviejų.Mano kūnas-mano reikalas.

Jonas

Girdėjau kad pasiskiepinus toje vietoje magnetas kimba savaitę laiko,ar tai tiesa? Gal kas gali atsakyti?

Gyventoja

Nenori ir neina.Jei zmogus turi pasaliniu ligu tai ir neina.Kaip kunas sako taip ir daro.Patys vis rasydavot isiklausykit I savo kuna.Tai va ir isiklausom kad jis nenori
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS