Klaipėdiečiai pasidavė pokemonų manijai | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PASIDAVĖ POKEMONŲ MANIJAI

Uostamiesčio gyventojus užvaldo populiariojo žaidimo „Pokemon Go“ manija. Gausybė jo gerbėjų, klaidžiodami po miestą, savo išmaniaisiais telefonais medžioja virtualius monstriukus. Pastebima, kad nemažai pokemonų būriuojasi prie savivaldybės, Kruizinių laivų terminale, kitose gausiai lankomose vietose.

Pasidavė žaidimo manijai

Pasaulį sužavėjęs žaidimas „Pokemon Go“ pavergia ir klaipėdiečių širdis bei protus. Vis daugiau gyventojų po miestą keliauja akių nenuleisdami nuo savo išmaniųjų telefonų ekranų.

Būriai klaipėdiečių tyko ir gaudo šio žaidimo personažus – pokemonus.

Į išmanųjį įrenginį parsisiuntus specialią programėlę ir naudojant priekinę kamerą, realūs vaizdai suliejami su virtualiaisiais, todėl monstriukus galima pamatyti įvairiose miesto vietose.

Skatina judėti

Įvairiaspalviai nerealūs gyvūnėliai netikėtai išnyra iš už konteinerių, stoviniuoja prie šviesoforų, rausiasi tarp lapų Danės skvere, gaudytojus vilioja automobilių stovėjimo aikštelėse, Kruizinių laivų terminale, greta savivaldybės pastato, monstriukų užfiksuojama net dienraščio „Klaipėda“ redakcijoje.

Nors „Pokemon Go“ neįmanomas be išmaniojo įrenginio, tačiau žaidėjus jis aktyviai skatina judėti.

Norint pagauti monstriukus būtina keliauti po miestą, aplankyti tam tikras virtualiame žemėlapyje vis pasirodančias stoteles. Nemažai pastarųjų yra šalia lankytinų objektų, grafičių, fontanų ar dar neatrastų įdomių miesto vietų, todėl žaidžiant šį žaidimą galima ir pažinti Klaipėdą, kitus Lietuvos miestus.

Minėtos stotelės, kuriose žaidėjai gali sustiprinti savo personažus ar prisirinkti jiems reikalingų daiktų, tankiai išsidėsčiusios visame uostamiesčio centre. Jų esama ir greta Simono Dacho namų, Santuokų rūmų, informacinių stendų, skulptūrų, paminklo „Arka“, Atgimimo aikštėje, prie įvairių kultūros įstaigų.

Medžioja drauge

Žaibiškai išpopuliarėjusiam žaidimui neatsispyrę klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose aktyviai aptarinėja vietas, kur tam tikromis valandomis pasirodo daugiausia monstriukų. Pastebima, kad kai kurie gyventojai „Pokemon Go“ žaidžia ir po miestą vaikšto net ir naktimis.

Kai kurie susiburia į grupes ir įvairiose Klaipėdos vietose net po kelias valandas tyko monstriukų. Šį šeštadienį žaidimo mėgėjai nuo pat vidurdienio pokemonus medžioti planuoja ties "Vėtrungės" pasažu. Tokių masinių gaudymo seansų jau būta ir daugiau.

Išmanioji programėlė naujus vartotojus periodiškai įspėja, kad virtualių pabaisų jie negaudytų vairuodami ar nesaugiose vietose.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai pasidavė pokemonų manijai
  • Klaipėdiečiai pasidavė pokemonų manijai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

FBI dabar viską žinos. Visas vietas uždraustas lankymui ir nieko nuo jų ne paslėpsiam.

Klausimas

Senas zaidimas. Dabar visi zaidzia MASIULIS GO, laimetojui prizas 106000€.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS