Klaipėdiečiai prisimins Baltijos kelią | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI PRISIMINS BALTIJOS KELIĄ

Šiandien prasidės dvi dienas truksiantys Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dienos minėjimo renginiai. Iki pat šeštadienio Klaipėdos savivaldybės viešoji biblioteka ir jaunus, ir senus klaipėdiečius bei istorinių įvykių amžininkus kvies į gausybę renginių, kuriuos vainikuos koncertas.

Šiandien viešosios bibliotekos Pempininkų filiale nuo pat 10 val. kas dvi valandas planuojamos laidos "Amžių šešėliuose. 1939 m. rugpjūčio 23 d. ir rugsėjo 28 d. istorinė esmė" bei filmo "Ir ateis ta diena. Baltijos kelias" transliacijos.

Filiale apsilankiusieji bus kviečiami atlikti testą "Ką aš žinau apie 1939 m. ir 1989 m. įvykius".

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojos Eugenijos Koveckienės teigimu, geriausiai į testo klausimus atsakiusieji bus apdovanoti bibliotekos suvenyrais.

Nuo šiandien iki šio mėnesio pabaigos čia veiks istorinių knygų paroda. Istorinius įvykius prisiminti ar apie juos žinias pagilinti bus kviečiama ir uostamiesčio jaunuomenė.

Kiekvienam apsilankiusiajam bibliotekos Jaunimo skyriuje bus dovanojami skirtukai su trumpa informacine medžiaga apie Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dieną.

"Kadangi mūsų jaunimas yra užimtas, nusprendėme su juo bendrauti virtualioje erdvėje", – pastebėjo pašnekovė.

Jaunimo bibliotekos socialinio tinklo "Facebook" paskyroje taip pat bus galima atsakyti į specialiai parengto testo klausimus.

Jaunuolių bus prašoma toje pačioje paskyroje siūlyti Baltijos kelio ir Juodojo kaspino dienai geriausiai tinkamą dainą. Šie muzikiniai kūriniai šiandien skambės bibliotekos Jaunimo skyriuje.

Prisiminimus ar žinias apie istorinius įvykius atgaivinsiančius renginius vainikuos šeštadienį Girulių bibliotekoje-bendruomenės namuose 16 val. prasidėsiantis koncertas "Laisvė mūs atodūsiuos ir matosi, ir girdisi".

"Šie metai Klaipėdoje paskelbti Senjorų metais, todėl labai džiaugiamės, kad būtent garbaus amžiaus klaipėdiečiai prisideda prie šios šventės. Jie dalysis savo kūryba", – pastebėjo E.Koveckienė.

Renginyje dalyvaus Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos meno kolektyvai: folkloro klubai "Šeimyna", "Rūta", "Pajūrio krantai", Europos šokių kolektyvas "Zunda", šokių grupė "Domino", vokalinis instrumentinis ansamblis "Savi".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS