Klaipėdiečiai rungiasi idėjomis: kokių naujovių norėtų miestiečiai? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI RUNGIASI IDĖJOMIS: KOKIŲ NAUJOVIŲ NORĖTŲ MIESTIEČIAI?

Klaipėdiečiai dar gali balsuoti už idėjas, kurių įgyvendinimas padėtų pagerinti gyvenamąją aplinką. Balsavimas vyks iki rugpjūčio 26 d. Po to bus suskaičiuoti balsai ir trys ar keturios populiariausios idėjos, sulaukusios daugiausia pasiūlymų, bus įgyvendintos už miesto biudžeto lėšas.

Gyventojų idėjoms iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto šiemet skirta 100 tūkst. eurų.

Maksimali vienai idėjai numatyta suma – ne daugiau nei 50 tūkst. eurų.

„Šito sumanymo esmė ir yra ta, kad gyventojai patys teikia idėjas ir patys už jas balsuoja, viską lems pačių žmonių aktyvumas. Jei kuri nors viena bendruomenė mobilizuosis, aktyviai balsuos ir nuspręs, kad jų rajone labiau reikia treniruoklių ar gėlynų, tai taip ir bus. Jų idėjoms įgyvendinti bus skirtos lėšos iš miesto biudžeto“, – teigė gyventojų idėjų projektą kuruojantis Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius.

Iš viso savivaldybės administracijai buvo pateikta per 30 idėjų, tačiau balsuojama tik už 17, nes likusiems pasiūlymams nepristatyti visi reikiami dokumentai arba jų nebuvo įmanoma įgyvendinti techniškai dėl dubliavimosi su jau vykdomais ar numatytais miesto projektais.

Tarp pateiktų gyventojų iniciatyvų daugiausia siūloma įrengti vaikų žaidimų, aktyvaus poilsio, sporto aikšteles, laisvalaikio erdves, taip pat buvo siūlymų įrengti kiemo apšvietimą, automobilių statymo aikšteles.

Už šiuos pasiūlymus klaipėdiečiai gali balsuoti iki rugpjūčio 26 d. Tie, kurie surinks daugiausia balsų, bus finansuojami ir įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Galimybiu studija

save gerbiantis liberastas uz 50000 suma net pauto nepasikasys - ,kaip dainavo Antis- suma papuoskite nuliu .

Anonimas

autoei be klaustuku nesigauna straipsnis

TOMMY

SUTVARKYKITE PAGALIAU TA VARGSA SAJUDZIO PARKA!!! GEDA NET PAZIURETI, MEDELIAI TIK VIENAS-KITAS, IR TAI SUVYTE, VAIKU "ZAIDIMO AIKSTELE", -TRAGEDIJA,BE ASARU IR NE PAZVELGTI... APLAMAI AR JUMS VALDININKAI NE GEDA KAD UZ "PARKO RIBU MEZDZIU DAUGIAU NEGU PARKE??? O KA JAU BESAKYTI APIE TAKELIUS KURIE VEDA I NEKUR... O ZMONEM I MOKYKLA,AR PRIEKYBOS CENTRA APLAMAI NEI VIENO TAKELIO,TENKA BRISTI PER BRUDA...ALIO, VALDININKAI NUSILEISKYTE I ZEME...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS