Klaipėdiečiai skundžiasi: tenka bristi per erkių pilnas pievas | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI SKUNDŽIASI: TENKA BRISTI PER ERKIŲ PILNAS PIEVAS

Klaipėdiečiai skundžiasi laiku nešienaujamais plotais. Viešosios tvarkos skyrius teritorijų prižiūrėtojams priminimus nupjauti žolę skaičiuoja jau dešimtimis. Savivaldybė savo plotus žada rimtai įvertinti kitą savaitę.

Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje skundai dygsta kaip žolė po lietaus.

„Veisiasi erkės, šliužai. Dalyje pievos vyksta statybos, tačiau teritorija nešienaujama“, – rašoma viename skundų. Jame teigiama, kad prie Ringelio gatvės 38, 45 ir 50 numeriais pažymėtų namų želia metro aukščio pievos.

Gyventojai piktinasi, kad Jūrininkų prospekte, prie 12 numeriu pažymėto namo, per žolę jau sunku bristi vaikams.

Žmogaus ūgį, anot jų, siekia ir prie Minijos gatvės 169G pastato besistiebianti augalija.

Žole ir krūmais apaugęs šaligatvis ties Minijos gatvės 154 namu.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius apie savo prižiūrimas teritorijas daugiau informacijos žada turėti pirmadienį.

„Dirbame labai intensyviai. Manau, kitą savaitę viskas bus kaip ir nušienauta. Bet kiek gaunu iš gyventojų signalų, didžiausia bėda yra namų kiemuose“, – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Už žolę daugiabučių kiemuose atsakingi pastatų administratoriai.

Vėluojantiems nusišienauti teritoriją Viešosios tvarkos skyrius gali skirti baudą. Tačiau prieš tai teritorijų prižiūrėtojai sulaukia paraginimo.

„Protokolas pats žolės nenupjaus. Geriau prašyti, kad nusipjautų žolę, nei skirti baudą. Pirma rašome reikalavimą, kad nusipjautų žolę. Ir tik jeigu jo neįvykdo – protokolą“, – paaiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Nuo gegužės pabaigos jis suskaičiavo 25 pranešimus apie galimus pažeidimus. Surašyti 43 reikalavimai nušienauti žolę. Apie septynias  viešąsias erdves informacija perduota Miesto tvarkymo skyriui. Patys Viešosios tvarkos skyriaus specialistai patikrinimų metu užfiksavo ir surašė 47 reikalavimus.

„Bijau prisimeluoti, bet, norint gauti realų nešienautų vietų vaizdą, šį skaičių reikėtų plius minus dauginti iš trijų. Jeigu užfiksuoji penkias teritorijas, jas skaičiuoji kaip vienetą, nes dėl kelių teritorijų pateikiamas vienas reikalavimas“, – paaiškino M.Poimanskis.

Klaipėdoje yra 186 hektarai šienaujamo ploto. Per sezoną jų priežiūra kainuoja apie 300 tūkst. eurų. Šienavimas prasideda gegužę ir baigiasi spalį.

GALERIJA

  • Klaipėdiečiai skundžiasi: tenka bristi per erkių pilnas pievas
  • Klaipėdiečiai skundžiasi: tenka bristi per erkių pilnas pievas
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Erkiulis. Puaro. Aš

Bridau gilų purvynėlį, ai kukū, vai liūliaaaaa....

to klp

Tavo nuvalkiotos frazes ir pareiskimai apie puteikinius jau nieko nebestebina ir uz rimta piniga nebeprima. Taip kad gal negaisk laiko ir neberasinek komentaru. Protingiau atrodysi.

klp

šunys loja-karavanas eina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS