Klaipėdiečiai vėl bursis maldos pusryčiams | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI VĖL BURSIS MALDOS PUSRYČIAMS

Uostamiesčio bendruomenę šiemet vienys tradiciniai maldos pusryčiai. Šiųmečio susibūrimo ašis – ekologija ir atsakomybė už tai.

Jau daug metų rengiamų skirtingų tikėjimų, profesijų klaipėdiečius suvienijančių miesto bendruomenės maldos pusryčių tradicija bus tęsiama ir šiemet.

"Tai yra tradicinis renginys, kuris šiemet suplanuotas balandį, netrukus po Velykų", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot mero, šiųmetė maldos pusryčių tema bus siejama su švara, ekologija, atsakomybe už tai.

Tiesa, atsižvelgiant į dabartines aktualijas dėl pasaulyje siaučiančio koronaviruso, neatmetama galimybė, kad tradicinio bendruomenės susibūrimo laikas gali keistis.

"Neatmestina galimybė, kad jeigu bus situacijų, kurios trikdys ir trukdys tokio renginio vyksmą, natūralu, jį teks atidėti. Tačiau bent jau šiandien tokio plano nėra", – kalbėjo miesto vadovas.

V.Grubliauskas pabrėžė, kad tradiciniai uostamiesčio bendruomenės maldos pusryčiai yra puiki proga prie bendro krikščioniškos maldos stalo susėsti skirtingų pažiūrų, konfesijų bei profesijų žmonėms ir dvasingų vertybių šviesoje klaipėdietiškoje šeimoje kalbėtis apie iššūkius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

mėgdžiojimas

Keista, amerikiečius kopijuojanti tradicija. ar tie, kurie susės tų pusryčių yra praktikuojantys katalikai? Ar jie kokie labdariai, aukotojai, savanoriai didieji?

zenonas išpriekulis

Tikrai manęs niekas nekvietė ir neisiu į jokius pusryčius, nors rašo, kad bursis klaipėdiečiai. Nebent atvežtų iš Milano renesanso laikų italų tapytojo Leonardo da Vinčio freską "Paskutinė Vakarienė"?

Apgailetina

Idiotizmas. Tokiai situacijai esant bendri pusryčiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS