Klaipėdiečiams – gausus nemokamų užsiėmimų derlius | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS – GAUSUS NEMOKAMŲ UŽSIĖMIMŲ DERLIUS

  • 0

Pasibaigus vasarai, pats metas po atostogų daugiau pajudėti ir pasitikti rudens sezoną su gera nuotaika bei energija. Tam nebūtina paploninti piniginės. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras tradiciškai sudarė nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą rugsėjį kviečia jungtis prie šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimų bei senjorams skirtų išvykų prie jūros ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Tai labai naudinga sveikatai bei prieinama fizinė veikla kiekvienam. Šie užsiėmimai nereikalauja specialaus fizinio pasirengimo. Pasivaikščiojimų metu senjorai ne tik turės galimybę pasimankštinti, bet ir pasiklausyti trumpų paskaitėlių aktualiomis temomis gryname ore ar pasidalinti sveikų užkandžių receptais. O visi norintieji iš arčiau pažinti Klaipėdos miesto simbolius, aplankyti miesto istorines vietas bei aktyviai praleisti laisvalaikį yra kviečiami į pažintinę ekskursiją dviračiais „Klaipėda – sveikas miestas“ (rugsėjo 16 d.).

Senjorai ir toliau raginami pajudėti ir gerinti fizinę sveikatą lankant mankštas su gimnastikos kamuoliukais, kurių metu atliekami pratimai padės sustiprinti kūno raumenis. Taip pat siūlome išbandyti užsiėmimus su elastinėmis juostomis bei paminėti Tarptautinę Alzheimerio ligos dieną ir dalyvauti sveikatingumo mankštoje rugsėjo 21 d.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras pirmąjį rudens mėnesį kviečia mažuosius klaipėdiečius į plokščiapėdystės ir laikysenos korekcijos mankšteles, kurios padės koreguoti judesio, kūno padėties sutrikimus ir apskritai stiprinti vaiko organizmą. Rugsėjo mėnesį „Jogos studija jaunimui“ ir vėl kviečia jaunuosius klaipėdiečius (nuo 7 iki 11 m.) išmokti jogos pratimų hamake, o „Tina Dance“ kolektyvas kviečia vaikus puikiai praleisti laiką ir išbandyti šokių užsiėmimus. Taip pat rugsėjo mėnesį paaugliai gali išbandyti nemokamus performansų dirbtuvių ir kūrybinių teatro dirbtuvėlių užsiėmimus, kurių metu atliekami įvairūs pratimai stiprina kūną, balsą, ritmo, sensorinius, erdvės bei atmosferos pojūčius, padeda kontroliuoti emocijas, vystyti gebėjimą analizuoti, dirbti komandoje ir kt. Norintieji sustiprėti, įgauti pasitikėjimo savimi, atsikratyti antsvorio, apsiginti, kontroliuoti savo emocijas, mažinti stresą, gerinti sveikatą bei bendrą savijautą kviečiami į Rytų kovos menų centrą, kur organizuojami aikido užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vieni iš jų – įtraukiantys muzikos užsiėmimai, kuriuose grojama įvairiais instrumentais. Taip pat kviečia į pilateso bei raumenų tempimo užsiėmimus, Rytų sveikatingumo mankštas Girulių paplūdimyje, nemokamus stalo teniso užsiėmimus bei ragina išbandyti šiuolaikišką šokį porose – kizombą. O „Tina Dance“ kolektyvas ir vėl ragina išbandyti nemokamas pilateso ir bodyflex treniruotes. Kiti užsiėmimai skirti kūdikių laukiančioms klaipėdietėms, kurios kviečiamos atvykti į Visuomenės sveikatos biurą pasimankštinti bei pasisemti žinių, skirtų būsimiesiems tėveliams.

Daugiau informacijos apie paskaitas ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto telefonais (8 46) 23 40 67, 8 612 30 179. Registracija į tėvelių mokyklėlę ir nėščiųjų mankštas tel. 8 640 93 340.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS