Klaipėdiečiams grįžta karštas vanduo: hidrauliniai bandymai įvyko sklandžiai | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS GRĮŽTA KARŠTAS VANDUO: HIDRAULINIAI BANDYMAI ĮVYKO SKLANDŽIAI

Hidrauliniai bandymai pietinėje Klaipėdos dalyje įvyko sklandžiai. Esminių trūkumų neužfiksuota, tad į daugumos gyventojų butus grįžta karštas vanduo.

Finišuoja šiemet vėliau, nei įprasta, vykę hidrauliniai miesto šilumos tinklų bandymai. Šią savaitę bandymai buvo atliekami pietinėje Klaipėdos dalyje.

Čia didelių defektų neužfiksuota, nežymūs nutekėjimai pastebėti tik keliuose kvartaliniuose tinkluose.

"Apibendrindami ką tik įvykdytus hidraulinius bandymus, galime konstatuoti, kad magistraliniai tinklai yra be defektų, tik keliuose kvartaluose užfiksuota nutekėjimų. Mūsų specialistai tikrina įtartinas vietas, ieško gedimų", – trečiadienį situaciją apibendrino bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Jo teigimu, daugumai pietinės Klaipėdos dalies namų jau trečiadienį atnaujintas šilumos tiekimas karštam vandeniui ruošti.

Kaip greitai karštas vanduo pasiekia gyventojų butus, priklauso nuo pastato šildymo sistemų prižiūrėtojų, kurie turi atsukti įvadines sklendes.

Tinkluose nustatytus defektus numatoma pašalinti per ketvirtadienį. Tad kai kurių namų gyventojams karšto vandens teks dar palaukti.

Magistraliniai tinklai yra be defektų, tik keliuose kvartaluose užfiksuota nutekėjimų. Mūsų specialistai tikrina įtartinas vietas, ieško gedimų.

Anot A. Smagurio, jeigu paaiškėtų, kad defektams šalinti prireiks daugiau laiko, gyventojai bus informuoti atskirai.

Iki ketvirtadienio vakaro nesulaukę karšto vandens klaipėdiečiai turėtų kreiptis į savo namo administratorių, bendrijos vadovą ar šildymo sistemų prižiūrėtojus.

Liepą miesto šiaurinėje dalyje vykę hidrauliniai bandymai taip pat buvo sklandūs. Kai kurie gyventojai be karšto vandens buvo vos apie parą.

Paprastai iškart po šildymo sezono vykdavę hidrauliniai bandymai šiemet dėl karantino buvo perkelti į vasarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pietietis

tikrai-pagarba silumininkams-cia be ironijos.kokybiskai dirbate-liuks.

Na,

Šiemet Laukininkuose karštas vanduo pirmą kartą gyvenime buvo grąžintas jau trečiadienį. Tikriausiai, tai koronaviruso stebuklas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS