Klaipėdiečiams žada sumažinti šiukšlių rinkliavą | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAMS ŽADA SUMAŽINTI ŠIUKŠLIŲ RINKLIAVĄ

Uostamiesčio gyventojai vis aktyviau rūšiuoja komunalines atliekas. Dėl to, kad per praėjusius metus klaipėdiečiai net kelis kartus padidino išrūšiuotų atliekų kiekį, pradėta kalbėti apie galimybę mažinti atliekų išvežimo rinkliavos dydį.

Uostamiesčio gyventojai vis aktyviau rūšiuoja komunalines atliekas. Dėl to, kad per praėjusius metus klaipėdiečiai net kelis kartus padidino išrūšiuotų atliekų kiekį, pradėta kalbėti apie galimybę mažinti atliekų išvežimo rinkliavos dydį.

„Visų klaipėdiečių bendru darbu pasiekėme puikių rezultatų“, – pasidžiaugė Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė.

Pernai į atliekų rūšiavimo konteinerius, vadinamuosius varpelius, gyventojai atnešė dvigubai daugiau popieriaus, plastiko ir beveik ketvirtadaliu daugiau stiklo atliekų.

Uostamiestyje 2013-aisiais buvo surinkta daugiau nei 71 tona komunalinių atliekų – 2,5 proc. mažiau nei užpernai.

Tai reiškia, kad gyventojams sėkmingai pavyksta vykdyti nustatytas atliekų tvarkymo plano užduotis – ekonominio augimo metu komunalinių atliekų kiekis mažėja.

Į sąvartyną iš Klaipėdos pernai išgabenta apie 16 proc. mažiau atliekų nei užpernai, todėl savivaldybė sutaupė apie 400 tūkst. litų.

Daugiau nei pusė visų mieste surinktų atliekų panaudota energijai gauti.

„Nors tiesioginės finansinės įtakos klaipėdiečiui, kuris rūšiuoja atliekas, ir nėra, vien tai, jog gyventojai išrūšiuoja daugiau, reiškia, kad savivaldybei už atliekų išvežimą reikia sumokėti mažiau – suplanuotus pinigus mes sutaupėme, juos galėsime panaudoti kitiems tikslams arba rinkliavai mažinti“, – aiškino Aplinkos kokybės skyriaus vedėja.

D.Berankienė pabrėžė, kad rūšiavimo privalumus gyventojai pajuto jau šiais metais – rinkliava už atliekų išvežimą nebrango.

Faktai ir skaičiai

Pernai Klaipėdoje surinkta 71 tūkst. 215 tonų komunalinių atliekų.
Iš komunalinių atliekų srauto panaudota ir perdirbta 84,5 proc. atliekų.
68,5 proc. surinktų atliekų panaudota energijai gauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietė

Siūlyčiau už tuos sutaupytus pinigus leisti į stambiagabaričių atliekų konteinerį be stambiagabaričių atliekų mesti ir po remonto likusias statybines atliekas, padangas, buitinę techniką, taip pat siūlau nenustoti teikti stambiagabaričių atliekų išvežimo paslaugos ir kitais metais, nes būtent visos šitos išvardintos atliekos vyrauja miškuose ir pamiškėse, jos yra ir sunkiau iš ten pašalinamos, o gyventojai vistiek į tą stambiagabaričių atliekų konteinerį meta viską ir ačiū dievui, kad nevelka į miškus, o kodėl neveža į jūsų įrengtas aikšteles, tai jau priežastis aiškinkitės patys. Viena priežasčių, tai, kad tam reikia aukoti laiką, kita, kad reikia turėti transportą ir dar ne bet kokį, o su priekaba, trečia- tai pinigai. Taip pat galėtumėte smulkinti šakas jų susidarymo vietoje, tai būtų trąša tam medžiui ar krūmui, kurio šakas nupjovė, aišku ten, kur tai galima.

lazdos ontras galas

tuoj pabrangz kuras, reikes kelti algas siukšliu vezikams ir pan... ir vel grįšim prie to paties... rušiuosi tu ar ne, vistiek busi nuskausmintas atsakančiai... PIRMIAUSIA REIKIA SURŪŠIUOTI VALDININKUS, ŠŪDUS NUO GRUDŲ, KAIP SAKOMA...

tai ir taip turi

SUMAŽINTI PER PUS,NES VAŽIUOJA DU KART Į MĖNESĮ.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS