Klaipėdiečio vargai pašte: neatgauna teismo siųstų dokumentų | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIO VARGAI PAŠTE: NEATGAUNA TEISMO SIŲSTŲ DOKUMENTŲ

Klaipėdietis piktinosi kelias dienas važinėjęs į Klaipėdos centrinį paštą, tačiau taip ir neatgavęs jam adresuotų procesinių dokumentų, siųstų teismo. Pasak Lietuvos pašto atstovės, bendrovė vadovavosi Lietuvos įstatymais.

Jaunystės gatvėje gyvenantis klaipėdietis Jonas pasakojo, kad gruodžio 7-ąją pašto dėžutėje radęs pranešimą apie jam įteiktinus procesinius dokumentus.

Pakartotinai siunta turėjo būti pristatyta gruodžio 10-ąją, tačiau vyras nutarė nedelsti ir pirmadienį pats nuvyko į pašto padalinį.

Tačiau gruodžio 9-osios vidurdienį Klaipėdos centriniame pašte Herkaus Manto gatvėje jam skirtų dokumentų nebuvo.

"Paštininkė jų negrąžino, tačiau žadėjo pristatyti po 14 val. Esu dirbantis žmogus, todėl neturiu tokios prabangos dvi valandas laukti pašte", – teigė pašnekovas.

Kaip paštininkai gali vežti man procesinius dokumentus, jeigu darbo valandomis manęs nėra namuose?

Jonas į pašto padalinį atvyko kitą dieną – gruodžio 10-ąją, tačiau vėl nerado svarbių dokumentų. Paaiškėjo, kad siuntinys iškeliavo į adresato namus, kuriuose jo paties nėra. Taigi siunta vėliau neišvengiamai bus grąžinama į Klaipėdos centrinį paštą.

Keliskart sumokėjęs už automobilio stovėjimą ir sugaišęs nemažai laiko, klaipėdietis taip ir liko nieko nepešęs.

"Kaip paštininkai gali vežti man procesinius dokumentus, jeigu darbo valandomis manęs nėra namuose? Nuėjau pas viršininkę išsiaiškinti situacijos, pasakė, kad paštininkai irgi dirba įprastu darbo laiku ir pasiūlė laukti. Tai kam nešioti tas siuntas ir be reikalo naudoti degalus? Švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai, ir tiek. Siunta bus saugoma iki gruodžio 15-osios, o pasibaigus terminui procesiniai dokumentai grąžinami teismui. Jeigu kažkas atsitiktų ar išvažiuočiau, tų dokumentų taip ir neatgaučiau", – kalbėjo Jonas.

Registruota siunta turi būti įteikiama gavėjui į rankas, todėl, pašnekovo žodžiais, užuot siuntus į namus laiškininką, vertėtų surasti geresnį būdą informuoti žmogų.

Kaip aiškino Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė, procesinių dokumentų įteikimo tvarką kontroliuoja Lietuvos Respublikos įstatymai, kurių paštas ar bet kuri pašto paslaugomis užsiimanti įmonė turi laikytis.

Esą ne Lietuvos paštas sugalvojo tokius reikalavimus.

"Procesinių dokumentų įteikimo tvarką reglamentuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės aprašas, kuris pašto paslaugų tiekėjus, priklausomai nuo procesinio dokumento, įpareigoja bandyti pristatyti vieną kartą, o nepavykus saugoti 30 dienų arba bandyti dokumentus pristatyti du kartus ir saugoti juos septynias dienas. Jūsų minimu atveju klientas jau galėtų atvykti į savo pašto skyrių atsiimti dokumento", – komentavo Lietuvos pašto atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

to tiesiog

nebūkit juokingas su ta vartotojų teisių tarnyba.Imituoja kad dirba ir tiek. Kam jiems draskytis jei ir taip gauna pinigus, dar vieną - kitą projektėli sau i kišene įsideda ir gerai. Taigi visiškai neveikianti institucija:D)

pastaba

o ką daryti jeigu visai negauni siuntos, eini į paštą tikrinti, o ten niekas nieko nežino, arba gauni sudraskyta siuntinį ir aiškina,kad toks atėjo, žinoma reikejo nufotkinti ten pašte, bet pirma kartą tokia mintis neatėjo,blogai dirba paštas, kai siunta už menką sumą tai ką čia ieškoti,bet pasitikėjimo nėra

Antanas

Žinovui Tuo atveju turi įgaliotą asmenį pasodinti savo namuose, kad lauktų kada atneš iš pašto siuntą su procesiniais dokumentais, nes , jei įsidėmėjote, jie turi dokumentus įteikti gavėjui ir gavėjas turi pasirašyti. Tam dar turi būti telepatu ir numatyti kada atneš. Žinutės su pranešimu apie siuntą irgi negali gauti , nes siuntėjas jei siuntėjas nenurodo gavėjo telefono numerio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS