Klaipėdiečių kainos eurais neapgavo | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIŲ KAINOS EURAIS NEAPGAVO

Įvedus eurą uostamiesčio gyventojai neteisingai skelbiamų kainų dar neužfiksavo. Tačiau verslininkams atsipalaiduoti nereikėtų. Jų matematinius sugebėjimus planuojama tikrinti dar pusmetį.

Įvedus eurą uostamiesčio gyventojai neteisingai skelbiamų kainų dar neužfiksavo. Tačiau verslininkams atsipalaiduoti nereikėtų. Jų matematinius sugebėjimus planuojama tikrinti dar pusmetį.

Nors po Naujųjų pasikeitus valiutai mieste ir netrūko sumaišties, tačiau bent dėl vieno klaipėdiečiai nesiskundė. Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus šiemet dar nepasiekė pranešimai dėl netiksliai perskaičiuotų kainų.

Vis dėlto praėjusiais metais vykdytų tikrinimų metu pastebėta, jog netinkamai atlikusiųjų šią procedūrą – apstu.

Minėtos inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja Violeta Budriuvienė informavo, kad pernai nuo rugpjūčio 22 iki gruodžio 31 d. uostamiestyje kontrolieriai atliko 129 tikrinimus dėl prekių ir paslaugų kainų nurodymo litais ir eurais.

Užfiksuota, kad kiek mažiau nei pusšimtis verslininkų nesilaikė numatytų taisyklių. 42 mažmeninės prekybos įmonėse nustatyti pažeidimai.

„Prekių kainos nebuvo nurodytos dviem valiutomis, pritaikytas netinkamas perskaičiavimo kursas arba apvalinimas neatitiko teisės aktų reikalavimų“, – vardijo V.Budriuvienė.

Pašnekovės teigimu, pažeidėjai paprastai teisinosi nesupratę prekių ir paslaugų kainų perskaičiavimo ir apvalinimo rekomendacijų.

Nustačius netikslumus, verslininkas įspėjamas ir klaidas privalo pašalinti nedelsiant arba ne vėliau nei per penkias darbo dienas. Pasitaisius privaloma informuoti minėtą inspekciją.

Informacijos apie pašalintus netikslumus negavę inspekcijos atstovai vėl pasibeldžia į užuomaršos verslininko duris.

Uostamiestyje apie nurodytų trūkumų pašalinimą minėtos institucijos neinformavo trys įmonės.

„Jose buvo atlikti pakartotiniai tikrinimai, taip pat papildomai peržiūrėtos ir kitos, anksčiau netikrintos prekių kainos. Nustatyti pažeidimai buvo pašalinti“, – teigė Klaipėdos skyriaus vedėja.

Šiemet atlikti tikrinimų inspekcija dar nespėjo, tačiau tai nereiškia, jog verslininkai gali atsipalaiduoti.

Dar šešis mėnesius po euro įvedimo ir toliau bus atliekami reidai, kurių metu bus aiškinamasi, ar verslininkai teisingai perskaičiavo ir pagal teisės aktus skelbia kainas naująja valiuta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

miestietė

Užtat visi pastebėjome kaip kainos tyliai buvo padidintos.kur uždėta 0,15 lito,kur 0,20lt.Ne po daug bet per kiekį susidaro nemažos sumos,tai ir nėra jokio tikslo verčiant eurais dar neteisingai paskaičiuoti.Džiaugtis nėra kuo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS