Klaipėdiečius nustebino taksi kainos Naujųjų naktį: už kelionę – dvigubas tarifas? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS NUSTEBINO TAKSI KAINOS NAUJŲJŲ NAKTĮ: UŽ KELIONĘ – DVIGUBAS TARIFAS?

Klaipėdiečius Naujųjų naktį nustebino taksi kainos. Žmonėms keliauti buvo pasiūlyta bemaž dvigubai brangiau nei įprastą dieną. Vežėjų atstovai tvirtina, kad taip pakelti kainą galėjo nebent pavėžėjimo paslaugų teikėjai, bet ne taksi firmos.

Kai kuriems klaipėdiečiams Naujųjų sutikimo išlaidas pastebimai išpūtė ne pačios šventės, o kelionės namo jau sutikus 2020-uosius kaina.

Pora uostamiesčio gyventojų pasakojo naujametę naktį namo grįžę dvigubai brangiau nei įprasta. Pasak klaipėdiečių, sausio 1-osios paryčiais taksi į Klaipėdos pašonėje esančias gyvenvietes prisikviesti nebuvo lengva.

"O ir kai paklausėme, kiek kainuos kelionė nuo Trušelių kaimo iki Minijos gatvės, išsižiojome", – prisiminė žmogus.

Vyras pasakojo, kad naujametę naktį į nuo Klaipėdos keliais kilometrais nutolusį kaimą sutikę atvykti vežėjai už kilometrą prašė 1,20–1,50 euro.

"Savu automobiliu už tiek vos ne iki sostinės nuvažiuotume", – palygino žmogus.

Uostamiesčio taksi vežėjų atstovai pripažįsta, kad Naujųjų sutikimo naktis yra viena iš kelių per metus, kai uždirbama daugiausia. Keleivių nestinga ir pirmąją Kalėdų dieną, per Jūros šventę.

Vis dėlto tvirtinama, kad kainos taip smarkiai nėra keliamos.

"Nepasakyčiau, kad kainos būna dvigubai didesnės. Taksometruose yra nustatyti tarifai, ir niekas jų nekeičia", – aiškino Klaipėdos taksi vežėjų asociacijos pirmininkas Michailas Zbarazskis.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu vieno kilometro kaina svyruoja apie 0,50–0,70 euro. Tiesa, pastebima, kad įtakos didesnei kainai galėjo turėti ir tai, kad taksi automobilis buvo kviečiamas ne mieste, o už jo ribų.

M.Zbarazskis sakė, kad brangiai porelę namo gabenti galėjo ir ne taksi vežėjas, o pavėžėjimo paslaugas teikiantis verslininkas, mat jiems paprasčiau koreguoti kainas.

"Jie dažnai taip daro – piko metu, švenčių dienomis. Įmonės yra apribotos – taksometru nustatytas tarifas, ir jie jo negali pakeisti", – patikino asociacijos pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

tai pats vairuok per šventes . lopai . kokie darbo tarifai pagal įstatymus per išeiginę ir šventinę dieną ?

>Nijole

Kas liečia Memelio taksi,tai daug padoresniu firmu yra mieste tikrai :) Nebent pastuovu normalu taksista turite. Ir neigiamu atsiliepimu apie šia firma internete tikrai daug.

vieni

plėšrus liberalsnukiai rašo.Katri jau nebgal kitep galvot o tik tep ka apgaut išplėšt apmaut ir iki paskutinio išnaudot kita žmogu laba gerai ir normaliai yr
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS