Klaipėdiečius papiktino vienos seniūnaitės veikla: viršijo įgaliojimus? | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIUS PAPIKTINO VIENOS SENIŪNAITĖS VEIKLA: VIRŠIJO ĮGALIOJIMUS?

Vieno uostamiesčio mikrorajono gyventojai pasipiktino savo seniūnaitės veikla. Teigiama, esą moteris, prisidengusi šiomis pareigomis, rinko parašus, kad daugiabučių savininkai sutiktų, jog jų namą administruotų kitas administratorius. Pati seniūnaitė tokius kaltinimus vadina šmeižtu ir tikina nieko panašaus nedariusi.

Gyventojus piktinanti veikla

Ketverių metų kadencijai renkamas seniūnaitis yra tam tikros gyvenamosios vietovės bendruomenės atstovas.

Seniūnaitis atstovauja ne konkrečiam asmeniui, o kolektyviniams, aktualiems bendruomenei interesams.

Tačiau vienos seniūnaitijos seniūnaitė (pavardė redakcijai žinoma – A.D.), prisidengdama šiomis visuomeninėmis pareigomis, esą viršijo savo įgaliojimus.

"Mūsų žiniomis, ta seniūnaitė dirba namus administruojančioje bendrovėje. Susidūrėme su tuo, kad ji vaikšto pas gyventojus ir mėgina įpiršti savo bendrovės paslaugas, kitaip tariant, net pradėjo rinkti parašus, kad mes pakeistume namo administratorių. Mus tai labai papiktino. Tada ji mums pareiškė, kad parašus renka ne kaip namų administratorių bendrovės darbuotoja, bet kaip seniūnaitė. Kaip taip gali būti, ar tokie dalykai įeina į seniūnaičio pareigas?" – klausė pasipiktinusi klaipėdietė.

"Tai yra šmeižtas"

Portalo žurnalistams susisiekus su seniūnaite ir pasiteiravus, ar tiesa, kad ji, prisidengusi seniūnaitės pareigomis, bando pervilioti gyventojus pas kitą namo administratorių, moteris labai įsižeidė.

"Visų pirma, tai yra šmeižtas. Aš su jumis kalbėsiu tik tada, kai parodysite, kas skundžiasi. Tai, ką jūs sakote, yra netiesa, aš jums jokių interviu neduosiu, nes neprivalau to daryti", – į kalbas nesileido seniūnaitė.

Susidūrėme su tuo, kad ji vaikšto pas gyventojus ir mėgina įpiršti savo bendrovės paslaugas, kitaip tariant, net pradėjo rinkti parašus, kad mes pakeistume namo administratorių.

Klaipėdos savivaldybės Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupės vyriausiosios specialistės Renatos Razgienės teigimu, iki šiol nėra buvę tokių atvejų, kad seniūnaičiai užsiimtų panašia veikla.

"Yra tam tikri etikos dalykai. Seniūnaičiai turi labai konkrečias funkcijas, jie turi atstovauti gyventojams, rūpintis jų reikalais, bet tikrai ne tais, kuriuos minėjote. Čia jau, mano manymu, nueita per toli", – pastebėjo R. Razgienė.

Peržengė kompetencijos ribas?

Savivaldybės tinklalapyje yra išvardytos visos seniūnaičių kompetencijos.

Ten nurodyta, kad seniūnaičio funkcijos yra bendravimas su gyventojais teritorijos priežiūros ir plėtojimo, kultūrinio ir sportinio gyvenimo organizavimo klausimais, tarpininkavimas gyventojų bendravime su miesto tarybos nariais, savivaldybės administracija.

Seniūnaičiams priklauso ir gyventojų pirminis konsultavimas.

"Seniūnaitis gali pagal savo kompetenciją  kreiptis į valstybės ir savivaldybių institucijas, kitus asmenis su prašymais, siūlymais, reikalavimais, teikti atsakymus į paklausimus, pareikšti nuomonę dėl priimamų sprendimų, teisės aktų, gauti informaciją (taip pat teisės aktų projektus), dalyvauti miesto tarybos ir jos komitetų darbe, pareikšti gyventojų nuomonę, teikti siūlymus, gauti išmoką su seniūnaičio veikla susijusioms išlaidoms apmokėti", – taip seniūnaičio funkcijos apibrėžiamos Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Įdomu

Kurio rajono???

Fu

Fu kaip negražu...seniunaite tu...

Jojonas

Iš asmeninio patyrimo galiu teigti,kad į seniūnaičius dažniusiai eina žmonės norintys susutvarkyti savo asmeninius reikalus.Tad ir šiuo atveju kažkas panašaus ir vyksta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS