Metų klaipėdietę sveikins šalies Prezidentė | Diena.lt

METŲ KLAIPĖDIETĘ SVEIKINS ŠALIES PREZIDENTĖ

Metų klaipėdiete dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų šiemet išrinkta moteris bus ypač pagerbta. Jai apdovanojimą asmeniškai įteiks Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jau 12-ą kartą organizuojamus Metų klaipėdietės rinkimus šiemet globoja šalies vadovė.

Metų klaipėdiete dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų šiemet išrinkta moteris bus ypač pagerbta. Jai apdovanojimą asmeniškai įteiks Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jau 12-ą kartą organizuojamus Metų klaipėdietės rinkimus globoja šalies vadovė.

Atvyks į ceremoniją

Moterys – vienas didžiausių Klaipėdos turtų. Jos stengiasi dėl kitų gerovės ir dažniausiai tai daro garsiai nesiskelbdamos.

Dienraščio „Klaipėda“ organizuojami Metų klaipėdietės rinkimai yra puiki galimybė pagerbti tokias moteris, kurios, darydamos gerus darbus, jais garsindamos ne tik Klaipėdos, bet ir

Lietuvos vardą, išties nusipelnė pagarbos ir įvertinimo.

Per daugiau nei dešimtmetį Metų klaipėdietės rinkimai tapo neatsiejama uostamiesčio gyvenimo dalimi. Šiemet jiems ypatingą dėmesį skyrė ir Lietuvos Prezidentė D.Grybauskaitė, kuri globoja kilnų renginį.

„Lietuvos, o sykiu ir Klaipėdos moterys – stiprios ir išradingos. Kiekviena turi išskirtinių talentų. Pastebėkime ir vertinkime Jų gerus darbus. Didžiuokimės Lietuvos moterų pasiekimais!“ – kvietė D.Grybauskaitė.

Prezidentės dėmesys patvirtina Metų klaipėdietės rinkimų prasmingumą. Atkreipiant dėmesį į gerus darbus, talentus, pasiekimus ne tik pagerbiamos besistengiančios, aktyvios moterys, bet kartu ir kitos klaipėdietės pajunta įkvėpimą sekti jų pėdomis.

Šiųmetė Metų klaipėdietė bus tituluota kovo 7-ąją. Moterį, kuriai savo balsais šį garbingą titulą suteiks dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai, asmeniškai pasveikins D.Grybauskaitė. Prezidentė atvyks į uostamiestį dalyvauti Metų klaipėdietės paskelbimo iškilmingoje ceremonijoje.

Įvardijo išskirtiniu įvykiu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas prisipažino, jog tai, kad Prezidentė D.Grybauskaitė globoja Metų klaipėdietės rinkimus yra išskirtinis įvykis ir Klaipėdos miestui, ir „Klaipėdos“ dienraščiui, ir visiems klaipėdiečiams, o pirmiausia, be jokių abejonių, – Klaipėdą garsinančioms moterims.

„Metų klaipėdietės rinkimai sulaukė deramo ir itin garbingo pripažinimo, kad juos globoja Prezidentė. Šis renginys – Metų klaipėdietės rinkimai, mano giliu įsitikinimu, tapo neatsiejama

Klaipėdos grožio, gėrio, šilumos, moteriškumo portreto dalimi. Prisipažinsiu, kad net slapčiausiose svajonėse sunkiai įsivaizdavau, jog Prezidentė galėtų suteikti tokią dovaną Klaipėdai ir klaipėdiečiams. Todėl labai tuo džiaugiuosi ir visus sveikinu“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Jis pabrėžė, jog faktas, kad D.Grybauskaitė globoja Metų klaipėdietės rinkimus, yra ne tik žinia, bet ir pripažinimas visai Lietuvai, jog Klaipėda – ne tik uostas, ne tik galingas pramonės centras, bet ir tikras moteriškumo, jo skleidžiamo gėrio židinys.

Renginys – visos Klaipėdos

Dienraštį „Klaipėda“ leidžiančios bendrovės „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys ir pasidžiaugė, ir konstatavo, jog antrą dešimtmetį jau skaičiuojantis Metų klaipėdietės renginys tapo neatskiriama uostamiesčio tapatybės dalimi. „Garbingomis Metų klaipėdietės regalijomis jau pasidabino gražus būrys išskirtinių Klaipėdos moterų. Tačiau tikrai dar yra ne viena ir ne dvi moterys, kurios savo darbais, pasiekimais, dėmesiu, nuopelnais nusipelnė tokio įvertinimo. Todėl esu įsitikinęs, kad Metų klaipėdietę rinksime dar daugybę metų“, – tvirtino L.Genys.

Jis itin džiaugėsi tuo, jog šiemet „Klaipėdos“ dienraščio redakcijos pastangas kasmet pagerbti iškiliausias klaipėdietes įvertino ir šalies vadovė D.Grybauskaitė. „Tai didelė garbė ne tik „Klaipėdos“ dienraščiui, bet ir visai „Diena Media News“ grupei“, – pabrėžė L.Genys.

Jis neabejojo, kad klaipėdiečiai šiemet bus ypač aktyvūs, atsakingi ir savo balsais išrinks labiausiai Metų klaipėdietės regalijų nusipelniusią moterį, kuri garbingą apdovanojimą gaus iš pačios Prezidentės rankų.

Sąraše – 38 kandidatės

Vakar buvo paskutinė diena, kai klaipėdiečiai galėjo siūlyti savo kandidates tapti dvyliktąja Metų klaipėdiete.
38 – tiek klaipėdiečių, kurios savo darbais, pasiekimais bei nuopelnais garsina uostamiestį, papuošė šiųmetį Metų klaipėdietės rinkimų sąrašą. Visos šios moterys laukia miestiečių palaikymo ir balsų. Pirmasis balsavimo etapas baigsis ir finalinis pretendenčių septynetukas bus paskelbtas po kiek daugiau nei poros savaičių – vasario 5 dieną.

Į septynetuką antrą kartą rinkimų istorijoje savo kandidatę deleguos anksčiau išrinktos Metų klaipėdietės.

Dar vieną moterį į septynetuką išrinks portalo www.kl.lt skaitytojai. Pretendentė, kuri surinks daugiausia portalo skaitytojų simpatijų, iškart pateks į septynetuką.

Kitas penkias moteris deleguos dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai, užpildę laikraštyje spausdinamus balsavimo lapelius. Penkios moterys, sulaukusios gausiausio skaitytojų palaikymo, prisijungs prie septynetuko.

Kas taps 12-uoju brangakmeniu Metų klaipėdietės karūnoje, paaiškės kovo 7-ąją – Tarptautinės moters dienos išvakarėse.

Išrinktos Metų klaipėdietės

2003-iaisiais Metų klaipėdiete tapo sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė.
2004-aisiais – Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.
2005-aisiais – parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, „Vyturio“ vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.
2006-aisiais – Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.
2007-aisiais – Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.
2008-aisiais – M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytoja Žaneta Norkuvienė, daugiavaikė mama, auginanti tris savus ir tris globojamus vaikus.
2009-aisiais – Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.
2010-aisiais – verslininkė, socialinių projektų iniciatorė, rėmėja Nijolė Hansen.
2011-aisiais – verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.
2012-aisiais – juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.
2013-aisiais – dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Gudruolei

eik ant varpos

...puiku...!

Nos vienas doras darbas buss prezidentes padarytas...!

Tikrai yra

Labai džiugu, kad renginys pagaliau susilaukė tokio dėmesio. Juk pagerbti labiausiai nusipelniusias Klaipėdos moteris yra būtina. Teisingai daro prezidentė,proga tikrai tinkama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS