Klaipėdietis laimėjo teismą prieš „Ignitis“ | Diena.lt

KLAIPĖDIETIS LAIMĖJO TEISMĄ PRIEŠ „IGNITIS“

  • 17

Klaipėdos apylinkės teismas civilinėje byloje iš dalies tenkino ieškovo J. S. ieškinį dėl moralinės žalos bendrovei „Ignitis“ ir gyventojui priteisė neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.

Byloje esminis ginčas kilo dėl to, ar „Ignitis“ savo veiksmais arba neveikimu padarė ieškovui J. S. moralinės (neturtinės) žalos.

Kaip informavo Klaipėdos apylinkės teismas, gyventojas ieškinyje nurodė, kad jis 2017 m. su įmone „Lietuvos dujų tiekimas“ buvo pasirašęs gamtinių dujų tiekimo sutartį. Atsiskaitymai vyko atsiskaitymų knygele.

Dujas pradėjus tiekti įmonei „Ignitis“, klaipėdietis kreipėsi dėl naujos sutarties sudarymo, tačiau įmonė atsisakė tai padaryti.

Į teismą kreipęsis J. S. teigė, kad dujų skaitiklių parodymus jis siųsdavo pranešimais „Ignitis“.

Kai tik gaudavo kas mėnesį naują sąskaitą, vartotojas įmonės prašydavo atsiųsti tinkamas sąskaitas su nurodytu dujų kiekiu, kaina, suma ir t. t.

„Įmonė „Ignitis“ pradėjo ieškovą šmeižti, kad jis tariamai skolingas atsakovei, nors jokio teisminio sprendimo dėl skolos priteisimo nėra. Atsakovė per neįvardintus savo atstovus pradėjo vykdyti ieškovo psichologinį smurtą, reikalaujant sumokėti nurodytas sumas, kitu atveju bus nutrauktas dujų tiekimas. Grasinimai buvo teikiami telefoninėmis žinutėmis ir rašytiniais įspėjimais. Atsakovės šantažai negatyviai įtakojo ieškovo sveikatą, kuri nuolat blogėjo“, – pranešime paskelbė Klaipėdos apylinkės teismas (kalba netaisyta – red. past.).

Nurodoma, kad ieškovas J. S. prašė teismo priteisti iš atsakovės 1 tūkst. eurų neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.

Tačiau „Ignitis“ su tokiu ieškiniu nesutiko ir nurodė, kad galioja ieškovo J. S. su įmone „Lietuvos dujų tiekimas“ sudaryta sutartis. Kadangi įmonė „Ignitis“ yra ta pati bendrovė, tik pakeitusi pavadinimą, nėra jokio pagrindo su ieškovu sudarinėti naujos dujų tiekimo sutarties.

Be to, nurodyta, kad ieškovas neįrodė neturtinės žalos, kadangi dujų sąskaitų gavimas, nors ir gali sukelti neigiamų emocijų, niekaip negali pabloginti ieškovo sveikatos būklės.

Teismas ieškovo ieškinį tenkino iš dalies ir priteisė ieškovui iš atsakovės 300 eurų neturtinės žalos ir 9 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Sprendimas per 30 dienų apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Ne lyberalas

Enefit taip pat neduoda tiksliu saskaitu. Tai as kas menesi su jais kariauju ir vadinu juos neigalais. Ir nieko jie dar gyvi...

Rūtenis

Truputi šalia temos. Mūsų valstybėje tik pirkinių maišelį prekybcentrije neužmokėjus kelių centų paimti yra gan pavojinga, nes pagaus, nutemps, užaktuos ir nuskausmins, o bet tačiau vogti 160 milijonus be užkardų ir baimės galima tam tikrai grupuotei pasiglemžti. Patys matome, kad kas leidžiama Merkurijui, tas šiukštu draudžiama jaučiui, taip kaip, būk atitinkamo luomo ir atitinkamo siauro rato pateptuoju, tai gali Lietuvelėje daryti ką nori, tik yra vienas bet, o tas bet yra tai, kad aplinkui tą siaurą ratą vagių, yra ir kiti vagiai, kurie kartais tarpusavyje nesusitaria ir užskundžia viešai, kur jau problemų pasidaro nemažai. Kas išlošia kartais nuo skundimo, o išlošia kartais paprastas planktonas, nes dabar per 15 metų neva tai atgaus savo pinigus, o kokia vertė tų eurų po 15 metų bus, ir iš vis ar jie dar bus, čia jau niekas neatsakys. Taip kad, kai kartais vagys susipeša, planktonas kartais laimi.

Jonas Lietuvis

Kai pagalvoji, ten dirba lygtai tokie patys Lietuvos žmonės. Tiktai nužmonėję ir nusmukę ir dėl 1 euro tėvą-motiną parduotų. Rusijoje tikių moralinių šūdvabalių gaujos už pinigus važiuoja žudyti žmonių į karą. O esant tokiai situacijai Amerikoje jau senai koks nors advokatas būtų apsirūpinęs darbu ir pajamomis ir daręs gerą darbą subendrindamas tūkstančius Ignitis klientų,kuriuos matomai apiplėšė šios kiauliškai besielgiančios kontoros valdininkai ir vadovai. Dabar matome žinomas pavardes elgetiškoje tarnyboje pas nusikaltėlius ir banditus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS