Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena | Diena.lt

KLAIPĖDOJE ATIDARYTA IŠSKIRTINĖ „GO“ PAPLŪDIMIO SPORTO ARENA

  • 4

Penktadienį Klaipėdoje duris atvėrė išskirtinė paplūdimio sportui skirta „GO“ arena. Tai vienintelė arena Lietuvoje su šildomu jūros smėliu. Ilgai lauktas, ir šiltajam, ir šaltajam sezonui skirtas pripučiamas kupolas nuo šiol leis mėgautis paplūdimio tinkliniu, tenisu, regbiu ar net futbolu ištisus metus.

Beveik 2 tūkst. kv. m dydžio arenoje telpa penkios treniruočių aikštelės, kelios poilsio zonos, vaikų kambarys, „crossfit“ ir funkcinių treniruočių erdvė, maitinimo paslaugų erdvė ir kitos patogiam laisvalaikiui reikalingos patalpos. Areną dengiantis jūros smėlis – itin kokybiškas, specialiai atgabentas iš Latvijos. Šį atributą gauti buvo gana sudėtinga, mat visos derinimo procedūros užtruko daugiau nei pusmetį. Bene 1000 m3 smėlio buvo atgabenta net 64-iais sunkvežimiais. Kupolo aukštis siekia daugiau 12 metrų.

„Kartu su kolega Donatu Eringiu siekėme įrengti areną, pritaikytą ne tik profesionaliems esamiems sportininkams, bet ir tiems, kuriems dėl kadaise patirtų traumų sunku tęsti karjerą tinklinyje, regbyje ar tenise. Pastebėjome, kad nemažai žmonių daug metų sportuoja ant parketo ar kitų kietų dangų, vėliau skundžiasi kelių bei nugaros skausmais dėl smūginių veiksmų sąnariams. Sportuojant ant smėlio – visi šie skausmai dingsta, o kai smėlis yra šildomas – sąlygos dar geresnės“, – pasakoja vienas iš „GO“ arenos projekto vystytojų Vitalijus Čiapas.

V. Čiapas pažymi, kad poreikis tokiam statiniui bei jame veikiančioms pramogoms buvo juntamas jau prieš kurį laiką. Anot jo, arena turėjo būti pastatyta jau anksčiau, tačiau vėlavo pačių darbų startas. Iš Slovakijos atgabentą pripučiamą areną užtruko įrengti dėl pasaulinės lustų gamybos krizės.

Norėjome įrengti tai, ko lietuviai ir galbūt net viso Baltijos regiono gyventojai dar nematė.

„Ši avantiūra pareikalavo nemažai finansinių išteklių, tačiau mūsų su kolega ir partnerių pastangos padėjo įgyvendinti, ką užsibrėžėme. Norėjome įrengti tai, ko lietuviai ir galbūt net viso Baltijos regiono gyventojai dar nematė. Vienintelėje tokio tipo arenoje šalyje bus organizuojamos įvairių sporto šakų varžybos, turnyrai, kiti renginiai. Tokiu būdu siekiame suteikti galimybę žmonėms iš naujo atrasti mėgiamas sporto šakas ir paskatinti perkelti jas ant smėlio“, – sako V. Čiapas.

Pasak pagrindinio projekto rėmėjo „Švyturys-Utenos Alus“ generalinio direktoriaus Rolando Viršilo, išskirtinė arenos konstrukcija, gausybė papildomų erdvių ir teikiamų paslaugų atvers daugybę galimybių pramogauti visai šeimai.

„Kartu su projekto vystytojais jautėme tokio pobūdžio sporto ir erdvių trūkumą, todėl džiaugiamės prisidėję prie išskirtinių galimybių sukūrimo Lietuvai bei kaimyninėms šalims. Tokio pobūdžio erdvė sukurs ne tik išskirtines treniravimosi sąlygas, praplės darbo vietų skaičių, bet ir suteiks išskirtines laisvalaikio galimybes klaipėdiečiams. Čia yra laukiami tiek profesionalūs sportininkai, tiek mėgėjai, tiek šeimos su vaikais“, – sako R. Viršilas.

Naująją „GO“ areną galima greitai transformuoti į dvejas profesionalioms varžyboms skirtas aikštes, vieną treniravimosi aikštę, taip pat sumontuoti laikinas žiūrovų tribūnas. Tuo metu arenoje būtų galima sutalpinti apie 500–600 žmonių. Ateityje arenoje tikimasi surengti Lietuvos čempionatų etapus ar net finalus, taip pat tarptautinius turnyrus.

GALERIJA

  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
  • Klaipėdoje atidaryta išskirtinė „GO“ paplūdimio sporto arena
Užsakovų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Klaipėdietis

Idomu kodėl smėlį vežė iš Latvijos, o ne iš Majamio paplūdimio,iš ten būtu dar brangiau.

Chyy "hebrantas"

Chyy komentatorius parodo savo intelekta, tikiu vargu bau ar ka nors state, kure, igyvendino...greiciausiai nei pats sportavo ar savo vaikus kur nors sportuoti ragino, ...tai tipinis individas, kuriam viskas visados blogai, jis neskiria ir nesupranta investavimo logikos.. jis tiketinai tas, kuri prileidus prie darbu vykdytojo pozicijos valdiskame ar privaciame sektoriuje dali statybos medziagu parnestu namo ar ieskotu kam paruoti uz kelis centus.. juk ne savo .. gaila, kad tokiu dar nemazai visuomenej..

Vitalijus

Jūs spėliojate apie sumas, ar kažką žinote ko nežinome net mes, arenos statytojai? Jūs kai statote sau namus irgi “nusirašinėjate” dalį statyboms skirto biudžeto? Keistas iškrypimas… Dėl sunkmečio, bei išlaikymo kaštų - tikėtina nebus lengva. Bet jūs dalį “nusirašytos” nuo savęs sumos galite paskirti sportui. Nebūtinai pas mus. Kuo daugiau bus lankytojų sporto arenose, o ne rašytojų komentaruose, tuo lengviau arenų savininkai išlaikys sunkmetį, jei toks iš tikro nutiks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS