Klaipėdoje atverta nauja erdvė: patekti bei čia sportuoti galės ir negalią turintys žmonės | Diena.lt

KLAIPĖDOJE ATVERTA NAUJA ERDVĖ: PATEKTI BEI ČIA SPORTUOTI GALĖS IR NEGALIĄ TURINTYS ŽMONĖS

Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultete duris atvėrė atnaujinta sporto salė, į kurią savarankiškai galės patekti bei čia sportuoti ir negalią turintys žmonės. Salė bus atvira ne tik universiteto bendruomenei, bet ir kitiems miesto gyventojams.

Vakar popietę atsidariusioje atnaujintoje Klaipėdos universiteto (KU) Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto sporto salėje neįgaliesiems yra atskiras įėjimas iš lauko, kur sumontuotas keltuvas, praplatintos vidinės durys, kurios atsidaro automatiškai.

Pakeistos salės grindys, jos yra paminkštintos.

Taip pat įrengti ir neįgaliųjų poreikiams pritaikyti tualetai bei dušinės – atskiri moterims ir vyrams. Įrengta avarinio iškvietimo sistema.

Sporto bazė pritaikyta faktiškai visoms sporto šakoms. Studentai čia galės lavinti krepšinio, futbolo, tinklinio, stalo teniso bei badmintono įgūdžius.

Sumontuotos šešios naujos krepšinio lentos, o tai, pasak KU administracijos, suteikia galimybę sportuojančiuosius išskirstyti į grupes pagal jų fizinį pajėgumą, sveikatos būklę ir diferencijuoti fizinį krūvį.

KU sporto salė iki pietų bus skirta universiteto bendruomenės akademinių poreikių tenkinimui. O po pietų, nuo 15 iki 21 valandos, bus skirta tikslinių grupių fizinio aktyvumo veikloms.

Čia sportuos neįgalieji, jaunieji miesto sportininkai, akademinis jaunimas, bendruomenių nariai. Taip pat salėje vyks ir sporto bei sveikatingumo renginiai.

Sporto salės atnaujinimo projektas buvo finansuojamas KU ir Sporto rėmimo fondo lėšomis. Finansinius išteklius tęstinumo užtikrinimui trejų metų laikotarpiui po projekto įgyvendinimo pabaigos skirs Klaipėdos universitetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS