Klaipėdoje atviros šiukšliadėžės bus pakeistos naujomis | Diena.lt

KLAIPĖDOJE ATVIROS ŠIUKŠLIADĖŽĖS BUS PAKEISTOS NAUJOMIS

Kai kur uostamiestyje galima pastebėti aplink šiukšliadėžes paukščių ar vėjo išdraikytų atliekų. Ši problema išlieka tiek senamiestyje, tiek skveruose ar prekybos centrų mašinų stovėjimo aikštelėse. Savivaldybė problemą stengiasi spręsti, ir šiemet vietoj atvirų šiukšliadėžių ketinama įrengti daugiau dengtų.

Neretai galima pamatyti iš atvirų šiukšliadėžių išmėtytas pakuotes nuo ledų, šalia stūksančias kitas atliekas, kurias išnešioja maisto ieškantys paukščiai ar mieste siaučiantys vėjai.

Pasitaiko atvejų, ir kai patys gyventojai atliekas meta pro šalį.

Kaip teigė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė, uostamiestyje didžioji dalis šiukšliadėžių yra su stogeliais, tačiau kai kuriose parkuose, pavieniuose skveruose, autobusų stotelėse dar vis likusios atviros šiukšliadėžės.

„Šią problemą sprendžiame kiekvienais metais, įsigyjame šiukšliadėžių su dangčiais ir keičiame jas problemiškiausiose vietose, kur matome, kad atliekos išvartytos būna dažniausiai. Tiesa, šiukšliadėžės prie parduotuvių yra tų prekybos centrų nuosavybė ir šiose vietose nieko keisti negalime“, – sakė I. Kubilienė.

Pasak vedėjos, šiais metais savivaldybė ketina įsigyti dar apie 20 naujų šiukšliadėžių, kurios pakeis senąsias.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Neūkiškumas

Malūno parko takais - kas ryta zuja triukšinga šiukšlių valymo mašina, dar atvažiuoja" Ekoseviso "sunkvežimukas ir du -mvairuotojas ir darbininkas- i paslankioję krūmais į didelius plastiko mašus gal surenka kokį penketą popierėlių.... Nei dainų šventės, ne procesijos, nei kokie turgeliai parke nevyksta!. Bet sunkiasvorė technika šluoja takus net lietui pilant. Gal miesto ūkio vėdėja paaiškintų: kokiai"olimpiadai" ruošiamasi? Gal politikas, ūkio komiteto pirmininkas viešai paaiškinų? Neūkiškumas, lėšų švaistymas, pertelinis sunkios technikos, kur tų ŠIUKŠL net nėra naudojimas akis badyte bado...

Svečias

Galvojau, per porą valandų bus šimtai komentarų-pastebėjimų apie netvarką, šiukšlynus, dulkes mieste. Pievelė ties prekybos centru Liepų gatvėje visa nusėta šunų išmatomis, šiukšlėmis, nors tvarkytojai valo. Patys esame apkiautėliai, tylime, nematome, nesipiktiname nešvara mūsų aplinkoje, nereikalaujame iš tų, kurie privalo dirbti, miestą prižiūrėti kaip savo kiemą. Nematau, vadinasi problemos nėra.

Edis

Gerai,kad būs naujos uždaromos.Šiūkšlės jau užkniso.Bet problema jų kokybė,kogero po mėnesio viskas subirės.Pas mūsų turi būti iš gelžbetonio,kitaip sulaužo.Šaligatviai po metų sugriūna,suolai sulūžta.Problema kokybė niekas,nebetikrina darbų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS