Klaipėdoje baigiamas šildymo sezonas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE BAIGIAMAS ŠILDYMO SEZONAS

  • 8

Antradienį uostamiestyje baigiamas šildymo sezonas, praneša miesto savivaldybė. Skelbiama, kad kada tiksliai butuose atšals radiatoriai, priklauso nuo pastatų šilumos sistemų prižiūrėtojų.

Pažymėtina, kad šis šildymo sezonas visame mieste prasidėjo spalio 18-ąją. Kiek anksčiau, nuo spalio 13 dienos, jau buvo pradėtos šildyti ugdymo įstaigos, taip pat savivaldybei pavaldžios socialinių paslaugų, sveikatos, kultūros, sporto įstaigos.

Paprastai šildymo sezonas Klaipėdoje baigiamas antroje balandžio pusėje, tačiau pastaruosius kelerius metus dėl nepalankių orų šildymas tęsėsi iki gegužės pradžios.

Šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms. Kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų dauguma gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos – ji nebūtinai turi sutapti su savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga.

Jei neturima gyventojų prašymo šildyti ilgiau, šilumos tiekimas į butus nutraukiamas paskelbus oficialią sezono pabaigą.

Jei norima šildytis ilgiau, daugiau nei pusė namo gyventojų turėtų raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių). Tokia pačia tvarka šildymo sezoną galima baigti ir anksčiau nei oficiali šildymo sezono pabaiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kompensacjų gavėjai daro tvarką

Visada šalta ir garsiausiai stūgauja jog neatjungti šildymo, kompensacijų gavėjai. Ko nerėkaut jei už karštus radiatorius ir karštą vandenį sumoka visi mokesčių mokėtojai. Klaipėdos energija galėtų skelbti duomenis kiek kompensacijų gavėjų, tada visiems taps aiškūs šilumos ir karštų radiatorių mėgėjai.

to-Grinis

ir kas? Pas mane ir žiemą langai atidaryti. Ir bukapročiui (-čiams) išduosiu paslaptį- visi protaujantys įsirengia šildymo sistemą, reaguojantį į lauko oro temperatūrą. Kai šalta-padidina šildymą, kai šilta lauke-sumažina , ar visai išjungia.

toks klimato

,,atšilimas'', kad pastaruosius kelis mėnesius šildymas atjungimas vėliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS