Klaipėdoje baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė | Diena.lt

KLAIPĖDOJE BAIGTA TVARKYTI ĄŽUOLYNO GIRAITĖ

Klaipėdoje, Ąžuolyno giraitėje, intensyviai vykę atnaujinimo darbai jau baigti, skelbia savivaldybė. Liko tik pastatyti informacinius ženklus, nuimti tvoras ir apsaugines medžiagas nuo naujų objektų. Tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių esančiame parke suformuotos skirtingos zonos, skirtos tiek ramiam poilsiui, tiek aktyviam laisvalaikiui, atnaujinti esami bei nutiesti nauji takai, sutvarkyta tvenkinio pakrantė. Atgimusios teritorijos plotas siekia 8,5 ha.

„Visas atnaujintos Ąžuolyno giraitės grožis atsivers pavasarį, kai sužaliuos augmenija, puošianti šią erdvę. Tikiuosi, kad įveikę didžiausius iššūkius dėl COVID-19, vėl galėsime drąsiai leisti laiką pamėgtose laisvalaikio erdvėse. Ąžuolyno giraitė bus viena iš jų, kurią ir iki šiol mylėjo gyventojai, tačiau tikiu, kad po atnaujinimo ji bus dar populiaresnė. Čia kokybiškas erdves ras ir ramybės mylėtojai, ir vaikai, jaunimas, sportuojantys bei aktyvūs žmonės – ir visa tai gamtos prieglobstyje, miesto centre, kur tas prieglobstis itin svarbus ir vertingas“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Atnaujinant parką vakarinėje teritorijos dalyje šalia tvenkinio sukurta pasyvaus poilsio zona. Čia sutvarkytos vandens telkinio pakrantės, įrengta terasa prie tvenkinio, poilsio aikštelės, nurodoma Klaipėdos miesto savivaldybės pranešime.

Aktyvaus laisvalaikio zona sukurta rytinėje parko dalyje, arčiau Šilutės plento. Čia įrengtos riedutininkų, multifunkcinės bei treniruoklių aikštelės. Dar vienas aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms skirtas objektas įkurtas arčiau tvenkinio, kur įrengta smėlio tinklinio aikštelė.

Teritorijoje – net trys skirtingoms amžiaus grupėms skirtos vaikų žaidimų aikštelės.

Visas funkcines zonas į vientisą sistemą jungia pagrindiniai bei šalutiniai pėsčiųjų ir dviračių takai. Parke pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, įrengtas apšvietimas, pasodinta augalų, suformuotas kraštovaizdis, įrengta aikštelė šunų vedžiojimo aikštelė.

Projekto „Ąžuolyno giraitės sutvarkymas, gerinant gamtinę aplinką ir skatinant aktyvų laisvalaikį bei lankytojų srautus“ įgyvendinimo vertė 2,59 mln. eurų, papildomų darbų vertė – 65 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Klaipėdoje baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė
  • Klaipėdoje baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė
  • Klaipėdoje baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė
  • Klaipėdoje baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė
Klaipėdos miesto sav. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

klp

ir vėl kaimo buduliai nepatenkinti.Geriau jau nieko nedaryti iš vis.Ir iš kur tokių idiotų randasi?

Vika

Trūksta baigiamųjų darbų,kažkas ne taip?...o apie tvenkinį taip ir liks neasfaltuotas takelis?Nenurodyti dviračių važiavimo takai ,negi taip visi ir "malsis" viename take...ir važiuojantieji ,ir pėstieji su vaikučiais?

Dovydas Rimkus

Tobula. Dažnai čia vaikštau su vaiku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS