Klaipėdoje bus demontuoti „Klasco“ sandėliai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE BUS DEMONTUOTI „KLASCO“ SANDĖLIAI

  • 6

Koncerno „Achemos grupė“ valdoma didžiausia Klaipėdos uosto krovos kompanija („Klasco“) pradeda demontuoti uosto teritorijoje, ties centrine miesto dalimi esančius bendrovės sandėlius, kuriuos teismas pripažino statytais be leidimo.

Klaipėdos savivaldybė antradienį pranešė, kad su bendrove susitarta, jog demontavimo darbai būtų pradėti šią savaitę.

Miesto meras Arvydas Vaitkus teigė, kad toks sprendimas priimtas po susitikimų su „Achemos grupės“ vadovybe.

„Šios palapinės ilgą laiką buvo diskusijų ir teisminių ginčų objektas. Pagaliau šioje istorijoje padėtas taškas. Kelis kartus buvau susitikęs su „Klasco“ ir koncerno vadovais bei sutarėme, kad laikas užbaigti ilgai besitęsiančius teisminius ginčus ir atrasti kompromisą“, – pranešime teigė A. Vaitkus.

„Klasco“ vadovas Vitalijus Muštukas sakė, jog sandėlių demontavimo darbai bus pradėti trečiadienį.

„Priėmus sprendimą, dar kurį laiką užtruko, kol radome rangovus šiems darbams atlikti bei tinkamiausius techninius sprendimus. Demontavimo darbai pradedami jau šį trečiadienį“, – pranešime sakė V. Muštukas.

Anot savivaldybės pranešimo, palapinės įrengtos 2016 metais kaip laikino statinio statusą turintys objektai, tačiau  Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija po 2019 metais atlikto tyrimo konstatavo, jog palapinės yra ypatingi statiniai, pastatyti pažeidžiant Statybų įstatymą. Po tyrimo inspekcija nurodė iki 2020 metų sausio 25 dienos palapines nugriauti ir sutvarkyti statybvietę.

Ilgą laiką šis sprendimas buvo ginčijamas skirtingų instancijų teismuose.

Birželį Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad sandėliai yra nekilnojamojo turto objektai, pastatyti be privalomo projekto ir statybos leidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

GD

Kuo gi tie sandėliai trukdė ?

Bronis

O kokia čia "gerumas"??? Kad nugriaus palapines, kurios vaizdą gadina? Nu tai atsivers tuomet vaizdas kuris dabar buvo palapinių viduje - birių krovinių kalnai, krova, papildomos dulkės ir nepatenkintųjų amžini skundai...

>Pagarba merui Vaitkui

butu gyvas B. Lubys, butu tam A. Vaitkui ,,pagarba,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS