Klaipėdoje bus įteiktas Sveiko miesto “oskaras” | Diena.lt

KLAIPĖDOJE BUS ĮTEIKTAS SVEIKO MIESTO “OSKARAS”

  • 3

Su paskutinėmis žiemos dienomis tirpsta laikas iki Sveikiausios įmonės apdovanojimų uostamiestyje. Vasario 28 d., penktadienį, Klaipėdos universiteto Mažojoje Auloje konkurso nugalėtojams bus įteikta autorinė Sveiko miesto statulėlė.

Šis savotiškas “oskaras” už sveikų idėjų propagavimą savo įmonėje bei rūpestį darbuotojų sveikata – naujovė uostamiesčio gyvenime, kuri, kaip tikimasi, virs gražia tradicija. „Klaipėdiečių aktyvumas parodė, kad Sveikiausios įmonės konkursas yra reikalingas. Neabejojame, kad jo dalyvių kitąmet bus dar daugiau – juk  prizas išties vertingas ir nusipelno garbingos vietos lentynoje, jau nekalbant apie naudą, kurią užsiregistravusių įmonių darbuotojai gauna sveikatos patikrinimų metu“, - kalbėjo konkursą organizavusio Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė.

Iš viso šiuose rinkimuose dalyvavo 30 įmonių: tarp jų uostamiesčio bendrovės, organizacijos, jų filialai, atskiri skyriai. Šiose įmonėse nuo spalio 14 iki gruodžio 13 d. sveikatą pasitikrino  808 darbuotojai, daugelis jų taipogi buvo supažindinti su galimybėmis nemokamai dalyvauti valstybės vykdomose prevencinėse programose.

Kas nugalėjo rinkimuose, iš anksto nėra skelbiama. Intriga bus išsklaidyta šventinio renginio metu – vasario 28 d. autorinę statulėlę Sveikiausiai įmonei įteiks šį konkursą globoti sutikęs Klaipėdos m. meras Vytautas Grubliauskas bei Sveikatos apsaugos viceministras Erikas Mačiūnas.

Išskirtinį apdovanojimą sukūrė meninio stiklo studija „Glasremis“, bendradarbiaujanti su dailininku Remigijumi Kriuku. Dirbinyje panaudota žalia spalva atkartoja Sveiko miesto logotipą ir asocijuojasi su gyvybe, metalo detalė suteikia solidumo. „Pati statulėlė – gan masyvi, tad norint ją rankose ilgiau išlaikyti išties reikia būti kupinam sveikatos ir jėgų“, - šypsojosi organizatoriai.

Menininko R.Kriuko teigimu, kūrybinis procesas – nuo idėjos gimimo iki jos realizavimo - truko kone pusmetį. „Tikiuosi, kad statulėlė jos gavėjams suteiks gerų emocijų ir tuo pačiu įkvėps konkurso rengėjus toliau puoselėti šią „sveikatos oskarų“ teikimo tradiciją. Identiško antro tokio darbo sukurti nepavyktų, tačiau manau, kad verta pamėginti išlaikyti statulėlės formą“, - kalbėjo autorius.

Vienas vasario 28-ąją vyksiančio renginio akcentų, kuris taipogi turėtų įgyti tradicijos rėmus ateityje, - prie sportinės klaipėdiečių mobilizacijos prisidedančių sporto klubų, studijų bei kitų įstaigų pagerbimas įteikiant specialiai pagamintus ženklus – Sveiko miesto lenteles.

„Tai ne tik padėka už indėlį prisidedant prie Sveiko miesto iniciatyvų, bet ir savotiškas orientyras. Išvydę tokią lentelę sporto klube, kavinėje ar kitur galėsite būti tikri, kad čia dirba profesionalūs, savo miesto gerovei, miestiečių sveikatai neabejingi žmonės“, - aiškino J. Grubliauskienė.

Šventinę ceremoniją Mažojoje Auloje pučiamųjų muzika papuoš Klaipėdos universiteto Menų fakulteto studentų kvintetas, vadovaujamas Instrumentinės muzikos katedros docento Stepono Suginto, o gera nuotaika užkrės „Tina Dance“ jaunieji šokėjai, kurių pasirodymu bus priminta, jog 2014-ieji Lietuvoje paskelbti Vaikų sveikatos metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Clem

Mes apdalinti paskolą suinteresuotiems inviduals kurie ieško paskolą su gera faith.Are išvysite rimtai reikia skubiai paskolos ? Tada esate reikiamoje vietoje . Mes apdalinti verslo paskola , asmeninės paskolos , susisiekite su mumis dėl jūsų paskolos prašymą patenkinti Jūsų poreikius ir nustatyti iš finiancial problem.Email : loanservice06@admin.in.th Ar jums reikalinga skubi paskola ar asmeninės paskolos ? DO CONTACT US TO DAY tik Singapūre

Clem

Ar jums reikia paskolos už mažą palūkanų normą ? Ar jums buvo atimta paskolų banko , nes Jūs neturite įkeistą ar turite blogą kredito ? Jūs pavargote nuo banko streso ? Thenyou yra tinkama vieta , susisiekite su mumis dabar , galima būtų pradėti businessloan , El.paštas: loanservice06@admin.in.th KREIPTIS DĖL JŪSŲ paskola dieną sumokėti savo sąskaitą arba kreditine kortele

Čia

rimtai ar tyčiojasi?Taigi antrą šiukšlių deginimo gamyklą statys prie šiukšlyno..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS