Klaipėdoje bus pagerbtos armėnų genocido aukos | Diena.lt

KLAIPĖDOJE BUS PAGERBTOS ARMĖNŲ GENOCIDO AUKOS

  • 9

Sekmadienį Klaipėdoje bus pagerbtos armėnų genocido aukos.

Ceremonija „Ne genocidui, ne karui: mes už taiką ir žmoniškumą”, skirta 1915 metų armėnų genocido aukų atminimui, vyks Klaipėdos Skulptūrų parke, prie armėnų chačkaro.

Kaip BNS sakė šios bendruomenės pirmininkas Garnikas Kazarianas, Lietuvoje gyvena apie 2000 armėnų.

Armėnai tvirtina, kad iki 1,5 mln. jų tautiečių buvo išžudyti 1915–1917 metais, byrant Osmanų imperijai, ir siekia, kad šios žudynės tarptautiniu mastu būtų pripažintos genocidu.

Turkija ginčija tokią įvykių interpretaciją. Anot jos, aukų skaičius yra išpūstas, o dauguma žuvusiųjų buvo pilietinio karo aukos. Ankara tvirtina, kad apie 300–500 tūkst. armėnų ir maždaug tiek pat turkų žuvo per pilietinius neramumus, kai armėnai sukilo prieš savo valdytojus osmanus.

Pradedant Urugvajumi 1965 metais, daugiau kaip 30 šalių, įskaitant JAV, Prancūziją, Vokietiją, Kanadą ir Rusiją, pripažino armėnų žudynes genocidu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

opa

kacapai neršia komentaruose. Nepatinka demokratinis valdymas glauskitės prie putkos, jis parodys "mačo" ranką kaip reikia valdyti- žudant nekaltus, prievartaujant mergaites, naikinant laisvę, jis parodys kaip turi atrodyti gyvenama vieta sąvartyne.

VIENU ZODZIU NERA ZODZIO

Taip paminekime Irako, Libijos, Afganistano genocida. Juk musu sajungininkai Amerika irgi taip pat ten dare genocida, zude vietinius zmones....

Na

Mūsų draugau Amerikiečiai, visa Europa, visis skandinavijos šalys, Australija, Japonija, tai turtingiausios pasaulio valstybės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS