Klaipėdoje – dar vienu apleistu pastatu mažiau | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – DAR VIENU APLEISTU PASTATU MAŽIAU

  • 6

Klaipėdos savivaldybėje sudaryta darbo grupė patvirtino galutinę atliktų darbų sąmatą ir pritarė skirti finansavimą A. Jankevičiaus individualiai įmonei už atliktus Dujų saugyklų paveldo tvarkybos darbus.

„Džiaugiuosi, kad uostamiestyje išnyks dar vienas pastatas vaiduoklis. Taip pat noriu padėkoti komplekso prikėlimu užsiimančiam fondui „Augustus“ ir pastatų savininkui Augustinui Jankevičiui. Tai puikus pavyzdys, kaip savivalda komunikuodama ir bendraudama su miestiečiais gali pasiekti tikrai daug“, – emocijų neslėpė darbo grupės vadovė Alina Velykienė.

Klaipėdos miesto savivaldybė dalinai finansuoja buvusio Dujų fabriko komplekso sutvarkymą. Tam numatyti 97 339 eurai. 64 500 eurų bus skirta antros dujų saugyklos pastatui, 32 836 eurų – pirmos.

Dujų fabrikas pastatytas XIX a. Prieškariu jo kompleksą sudarė net 28 statiniai, kuriuose iš akmens anglies buvo gaminamos dujos, taip pat derva, o nuo XX amžiaus pradžios – amoniako vanduo, benzolas, selteris. Dabar iš dujų fabriko likę tik 3 pastatai. Sutvarkyti palaipsniui planuojama juos visus.

„Norėčiau visus valstybės ar savivaldybės saugomų kultūros paveldo objektų valdytojus pakviesti teikti prašymus paramai gauti. Tai galima padaryti iki 2019 metų sausio 7 dienos“, – ragino A. Velykienė.

Dėl šių paraiškų teikimo prašome kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybės Paveldosaugos skyrių (Liepų g. 11, Klaipėda) el. paštu paveldosauga@klaipeda.lt, tel.: (8 46) 39 60 68, (8 46) 39 60 38.

GALERIJA

  • Klaipėdoje – dar vienu apleistu pastatu mažiau
Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

....

Paskutiniai liberalų akordai..

ahah

o tai gruntas statiniuose ir aplink - nebenuodingas???

Sveikas protas atostogauja

Duskit pavidolei!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS