Klaipėdoje dėl koronaviruso pradedami testuoti vaistininkai ir prekybos darbuotojai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE DĖL KORONAVIRUSO PRADEDAMI TESTUOTI VAISTININKAI IR PREKYBOS DARBUOTOJAI

  • 0

Ketvirtadienį Klaipėdoje pradedamas prevencinis vaistinių, parduotuvių ir kitų prekybos vietų darbuotojų testavimas dėl COVID-19 infekcijos, sakoma pranešime.

Prevenciniai laboratoriniai tyrimai bus atliekami pagal sveikatos apsaugos ministro nustatytus prioritetus minėtiems darbuotojams.

Vaistinių, parduotuvių bei kitų prekybos vietų vadovai privalo sudaryti įstaigoje dirbančių ir prevenciniu tikslu tikrintinų darbuotojų sąrašus. Į sąrašą įtraukti darbuotojai testavimui turės registruotis Karštojoje koronaviruso linijoje numeriu 1808 ir paskirtu laiku atvykti į Klaipėdos mobilų punktą, esantį Dubysos g. 10, prie „Švyturio“ arenos. 

„Prevencinis vaistinių ir prekybos sektoriaus darbuotojų testavimas svarbus, siekiant užkirsti kelią COVID-19 plitimui žmonių vis gausiau lankomose viešose vietose. Testavimas aktualus ir susidarant kiek įmanoma tikslesnį vaizdą apie infekcijos paplitimo mastą. Patirties jau turime, tad tikiuosi, kad procesas vyks sklandžiai, o vaistinių ir prekybos sektoriaus darbuotojai noriai naudosis galimybe testuotis“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Iki šiol prevenciškai buvo testuojami sveikatos priežiūros specialistai, globos namų, socialines paslaugas teikiantys darbuotojai, praėjusį savaitgalį kvietimai atlikti tyrimus buvo dalinami ir gyventojams.

Vien per praėjusią savaitę, balandžio 27 – gegužės 3 dienomis, prevenciniai tyrimai atlikti 911-ai Klaipėdos medikų, 484-iems socialinių paslaugų įstaigų ir 185-iems globos įstaigų darbuotojams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS