Klaipėdoje esančios Tauralaukio progimnazijos teritorijoje prasidės rekonstrukcija | Diena.lt

KLAIPĖDOJE ESANČIOS TAURALAUKIO PROGIMNAZIJOS TERITORIJOJE PRASIDĖS REKONSTRUKCIJA

  • 1

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša, kad senosios Tauralaukio progimnazijos teritorijoje artimiausiu metu prasidės rekonstrukcijos darbai.

Anot savivaldybės, pokyčių sulauks statinys, kuriame anksčiau buvo ugdomi pradinukai. Siekiant padidinti ugdymui skirtas patalpas, 200 kv. metrų dviaukštis pastatas bus išplečiamas iki 2312 kv. metrų ploto.

„Rekonstravus vieną iš statinių, čia bus įkurtas lopšelis-darželis, kurio labai trūksta šiaurinėje miesto dalyje, – išplatintame pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. 

Į rekonstruotą pastatą planuojama perkelti 3 grupes, kurios šiuo metu ugdomos prie lopšelio-darželio „Obelėlė“ esančiuose moduliniuose pastatuose. Taip pat ketinama įkurti 7 naujas grupes.

Pastate iš viso planuojama įrengti 10 grupių ir įkurti 130 naujų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietų. Iš viso jame galės mokytis 190 ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų.

Taip pat, anot savivaldybės, numatoma įrengti naują šilumos mazgą pastato šildymui, pėsčiųjų takus, vaikų žaidimų aikštelių zonas, papildomas automobilių stovėjimo vietas, įsigyti darželio įkūrimui reikalingus baldus. 

Nurodoma, kad 6,06 mln. eurų vertės rangos darbų sutartis pasirašyta su bendrove „Infes“. Planuojamas darbų atlikimo terminas – 18 mėnesių.

GALERIJA

  • Klaipėdoje esančios Tauralaukio progimnazijos teritorijoje prasidės rekonstrukcija
  • Klaipėdoje esančios Tauralaukio progimnazijos teritorijoje prasidės rekonstrukcija
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

itariu

sito keturbucio remontas kainuos kur kas daugiau nei naujos mokyklos pastatymas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS