Klaipėdoje finišavo deklaravimo sezonas: aktyvumas – paskutinėmis dienomis | Diena.lt

KLAIPĖDOJE FINIŠAVO DEKLARAVIMO SEZONAS: AKTYVUMAS – PASKUTINĖMIS DIENOMIS

Klaipėdiečiai jau baigė teikti pajamų mokesčio deklaracijas. Susikaupusios permokos grąžintos beveik 20 tūkst. klaipėdiečių, likusiuosius pinigai pasieks iki šio mėnesio pabaigos.

Klaipėda – aktyvi

Šią savaitę baigėsi deklaravimo sezonas. Pajamų mokesčio deklaracijas pateikė gausybė gyventojų.

"Šiemet šalies gyventojai pateikė daugiau nei 1,5 mln. pajamų mokesčio deklaracijų, aktyvumu neatsiliko ir Klaipėdos regiono gyventojai", – apibendrino Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė.

Dalies deklaracijas pateikusiųjų sąskaitas jau papildė ir grąžintos pajamų mokesčio permokos.

Teigiama, kad šiuo metu 19,2 tūkst. klaipėdiečių Valstybinė mokesčių inspekcija jau grąžino apie 4,4 mln. eurų.

Visos permokos jas tinkamai deklaravusiems asmenims bus grąžintos iki liepos 31 d.

Dalį pateiktų deklaracijų inspekcija jau patikrino, iš jų apie 5 proc. deklaracijų nustatyti neatitikimai.

Aktyvūs – paskutinėmis dienomis

Nemažai žmonių deklaracijas delsė pateikti iki pat numatyto termino pabaigos.

L.Mačernienės teigimu, paskutinę deklaravimo savaitę ir ypač paskutinėmis dienomis buvo juntamas didžiulis suaktyvėjimas.

Piko diena Klaipėdoje, anot departamento direktorės, aptarnaujant klientus gyvai, buvo antradienis – tądien konsultacijos suteiktos 380 klaipėdiečių, o ankstesnį antradienį – 255.

"Panaši situacija buvo ir šį pirmadienį, o trečiadienį klientų srautai netikėtai atslūgo. Pirmadienis išsiskyrė tuo, kad, be iš anksto registracija pasirūpinusių žmonių, sulaukėme ir per 100 atėjusiųjų be registracijos, juos skubiai užregistravome likusiems laisviems laikams ateinančioms dienoms", – dėstė pašnekovė.

"Klaipėda" jau rašė, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos paslaugos karantino laikotarpiu buvo teikiamos nuotoliniu būdu.

Pasak inspekcijos atstovės, Klaipėdos apskrities specialistai per dieną atsakydavo į 1,2–1,3 tūkst. skambučių.

"Vien klaipėdiečių skambučių per dieną sulaukdavome iki 500, o šį antradienį – net 611", – sakė L.Mačernienė.

Rezultatas – geresnis

Teigiama, kad šiemet pajamų deklaracijas suskubo teikti individualią veiklą pagal pažymą ar su verslo liudijimais vykdantys gyventojai.

"Negalutiniais duomenimis, iki numatyto termino pajamas sėkmingai buvo deklaravę per 88 proc. Klaipėdos regiono verslininkų, dirbančių individualiai, ir tai yra geresnis rezultatas nei pernykštis", – teigė L.Mačernienė.

Deklaracijų nepateikusieji raginami atlikti šią pareigą.

Valstybinė mokesčių inspekcija kurį laiką žmones konsultuos ta pačia tvarka – kaip įprasta, galima skambinti Mokesčių informacijos trumpuoju telefonu, taip pat laikinai konsultavimui lieka papildomi apskrities konsultantų telefonai.

Neskaičiuos delspinigių

"Gyventojams, kurie susiduria su finansiniais sunkumais ir negalėjo iki liepos 1 d. sumokėti mokesčių, esant ekstremaliai situacijai ir dar du mėnesius po jos pabaigos, Valstybinė mokesčių inspekcija delspinigių neskaičiuos ir išieškojimo veiksmų nevykdys", – pabrėžė L.Mačernienė.

Tiesa, gyventojai, kurie vykdė individualią veiklą, kuri karantino metu nebuvo uždrausta, tačiau jie susidūrė su laikinais sunkumais dėl COVID-19, gali kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją ir pateikti prašymą dėl mokestinės pagalbos priemonių taikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS