Klaipėdą sudrebino laivų sirenų gausmas: pagerbė jūrininkus ir kitus darbuotojus | Diena.lt

KLAIPĖDĄ SUDREBINO LAIVŲ SIRENŲ GAUSMAS: PAGERBĖ JŪRININKUS IR KITUS DARBUOTOJUS

Penktadienio vidurdienį, Gegužės 1-ąją, Tarptautinę darbo dieną, Klaipėdą sudrebino vieningas laivų sirenų gausmas. Taip Tarptautinių laivybos rūmų iniciatyva pagerbti jūrininkai ir visi su jūreivyste susiję darbuotojai, dirbantys šiuo sudėtingu metu.

Penktadienį lygiai vidurdienį mieste ėmė gausti laivų sirenos. Visame pasaulyje vidurdienį (vietos laiku) laivai, stovintys krante, ar plaukiantys atviruose vandenyse, įjungė savo garsinius signalus.

Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai bene pirmas kartas, kai Gegužės 1-osios proga gaustų sirenos.

„Sovietiniais laikais tą dieną gausdavo fabrikų, taip pat laivų sirenos. Per pastaruosius 30 metų tokių vieningų akcijų nebebuvo. Šiuo atveju, padėtis kitokia, manyčiau, tuo norėta pagerbti jūrininkus, kurie, kaip ir medikai yra pirmosiose pandemijos fronto pozicijose“, – kalbėjo Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža.

Tarptautinių laivybos rūmų teigimu, iš viso atviruose vandenyse šiuo metu plaukioja daugiau nei 1,2 milijono jūrininkų, besistengiančių užtikrinti, kad net visuotinės pandemijos metu nenutrūktų svarbiausių prekių tiekimas, žmonės galėtų grįžti į savo gimtuosius uostus arba saugiai pasiekti darbo vietas.

„Su Lietuvos vėliava šiuo metu plaukioja trylika mūsų laivų – visi jie prisidės prie akcijos jūroje ir krante. Klaipėdos uoste penktadienį iš viso stovėjo penki DFDS keltai, jų kapitonai išskirtiniu gausmu pradžiugino klaipėdiečius“, – teigė vieno didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS viešųjų ryšių ir komunikacijos Baltijos šalims vadovas Vaidas Klumbys.

Anot V. Klumbio, sulaukus kvietimo, DFDS nekilo dvejonių, ar reikėtų prisijungti prie šios iniciatyvos.

Šiuo visam pasauliui sudėtingu metu DFDS darbuotojai atlieka svarbią misiją – jų dėka saugiai ir laiku į Lietuvą gali grįžti svetur esantys lietuviai, plukdomi svarbūs kroviniai, tad vieša padėka komandai yra tiesiog būtina.

Iš viso DFDS šiuo metu dirba daugiau nei 700 darbuotojų: 604 jų – jūroje, 128 – krante.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Alvydas

Ir vėl Klaipedoi rusai prabilo kaip jiems blogai

Anonimas

13 laivu su Lietuvos veliava?....

Pilietis

Pindosui tiesa nepatiko,melagiu partijai priklauso.Salia musu laivai -tyla
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS