Klaipėdoje iškelta įspūdingo dydžio vėliava | Diena.lt

KLAIPĖDOJE IŠKELTA ĮSPŪDINGO DYDŽIO VĖLIAVA

Pasitinkant Valstybės šventinę dieną, į beveik 40 metrų aukštį pakilo įspūdingo dydžio šalies trispalvė, jos plotas siekia net 45 kvadratinius metrus. Specialiai pagal užsakymą siūta vėliava Naujojo uosto ir Danės gatvių sankryžoje, ant netoli statybvietėje esančio krano, plevėsuos visą šventinį savaitgalį.

Trys studentiško bendrabučio kambariai – štai kokio dydžio šiandien, prieš šventinį savaitgalį, ant statybinio krano iškelta Lietuvos trispalvė.  

Vėliava pakelta į 38 metrų aukštį ir pritvirtinta prie statybinio krano strėlės, ją tvirtinęs elektrikas, aukštalipis Arūnas Kujalis šmaikštavo, kad į tokį aukštį kilti – įprasta, esą tokia jo darbo rutina.

„Turime apsaugas, todėl drąsiai dirbame tokiame aukštyje, nebaisu ir į apačią pasižiūrėti. Dabar prie vėliavos pritvirtinome apsauginius lynus, kad ši nesisukiotų“, – pasakojo prie vėliavos iškėlimo prisidėjęs darbuotojas. 

Vėliavos pasiuvimą ir atgabenimą į Klaipėdą organizavo Kultūros centro Žvejų rūmų atstovai.

Turime apsaugas, todėl drąsiai dirbame tokiame aukštyje, nebaisu ir į apačią pasižiūrėti.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

„Organizavome šios vėliavos pasiuvimą, jos atvežimą į Klaipėdą, kreipėmės į įmonę, kuri pasiuvo didelę vėliavą televizijos bokštui, todėl žinojome, kad jie turi patirties ir galės mums padėti“, – pasakojo Kultūros centro Žvejų rūmų direktorės pavaduotoja bendriesiems reikalams Agnė Jenčauskienė.

Per kiekvieną vėliavos spalvos sujungimą yra sutvirtinimai, kad vėliava atlaikytų visus neprognozuojamus šalies orų pokyčius.

„Vėliava didelė, ji siekia 10 metrų ilgio ir 4,5 metrus pločio, baiminomės dėl Klaipėdoje siaučiančio vėjo, todėl reikėjo naudoti kitą pasiuvimo techniką, kad trispalvė būtų tvirtesnė“, – pabrėžė A. Jenčauskienė.

Tokios vėliavos kaina siekė maždaug 1 tūkst. eurų, o aukštai plevėsuojančia vėliava uostamiesčio gyventojai ir svečiai grožėtis galės iki sekmadienio.

GALERIJA

  • Klaipėdoje iškelta įspūdingo dydžio vėliava
  • Klaipėdoje iškelta įspūdingo dydžio vėliava
  • Klaipėdoje iškelta įspūdingo dydžio vėliava
Vestos Jašinskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nu ir šlykštynės

kremliniai ir čia siautėja

>Anonimui

ko čia tyčiojiesi, durniau?

Anonimas

Lietuviski OKUPANTAI siauteja Prusijos Memelio Kraste. Sitie skudurai mums kelia didele neapykanta lietuviskiems Okupantams. Mirtis okupantams. Laisve Prusijos Memelio Krastui. Rusija, gelbek mus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS