Klaipėdoje jau suformuotos apylinkių rinkimų komisijos | Diena.lt

KLAIPĖDOJE JAU SUFORMUOTOS APYLINKIŲ RINKIMŲ KOMISIJOS

Iki savivaldybių rinkimų likus kiek mažiau nei šešioms savaitėms, Klaipėdoje jau visiškai suformuotos apylinkių rinkimų komisijos, išrinkti ir jų pirmininkai. Šiandien bus tikrinami parašų lapai, kuriuos sunešė Klaipėdoje tarybos narių mandatų siekiantys politikai.

Dar vienas etapas

Klaipėdoje penkios iš dvylikos politinių jėgų turėjo surinkti ir iki sausio 19 d. rinkimų komisijai pristatyti mažiausiai po 840 parašų, kad galėtų dalyvauti rinkimuose.

Žmonių pritarimo, kad galėtų dalyvauti savivaldos rinkimuose, siekė tos politinės partijos ar komitetai, kurie praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose nekėlė pretendentų į merus ir kandidatų sąrašų.

Klaipėdoje tokių politinių jėgų yra penkios: Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Laisvės partija, Lietuvos regionų partija, politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

Pametė parašų lapus

Rinkėjų palaikymo parašai buvo renkami ne tik elektroniniu būdu, bet ir lapuose.

„Parašų lapus pristatė visi, daugiausiai jų (per 1,6 tūkst.) pavyko surinkti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovams, o mažiausiai – Lietuvos regionų partijai. Pagal pateiktus duomenis, ši partija lapuose surinko 842 parašus (mažiausiai turi būti 840). Bet jie dar turi per 50 parašų, surinktų elektroniniu būdu, tačiau jei dalis parašų dėl netikslumų bus anuliuoti, jų gali ir pritrūkti“, – įžvelgė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Iš gatvės atėjusiųjų pirmininkais netvirtiname.

Šiandien Klaipėdos rinkimų komisija tikrins, ar visi parašai galiojantys.

Esą kai kurie lapai yra netvarkingai užpildyti, o kai kuriuos partijų atstovai netgi pametė ir komisijai negrąžino.

Klaipėdoje kandidatuoja 327 politikai, kurie sieks 31 tarybos nario mandato. Rinkimai vyks kovo 5 d.

Komandose atsisakė skandalistų

A. Gritėnas pasidžiaugė, kad jau pavyko suformuoti visų 54 Klaipėdos rinkimų apylinkių komisijas.

„Dešimt iš dvylikos politinių jėgų į komisijas delegavo savo atstovus. Į vienas apylinkes buvo pasiūlyta po keturis atstovus į pirmininkus, o į kai kurias – nė vieno. Tačiau mums pavyko susitarti ir perkelti komisijų atstovus iš vienų apylinkių į kitas ir suformuoti visas komisijas“, – patikino A. Gritėnas.

Pasak pašnekovo, renkant komisijos pirmininką, nulėmė asmens patirtis rinkimuose, jei jis rinkimuose dirbo penkis ar šešis kartus, klausimų dėl jo patirties nekilo.

„Iš gatvės atėjusiųjų pirmininkais netvirtiname. Norint tapti pirmininku, mažiausiai reikia porą kartų padirbėti rinkimų komisijos nariu, susipažinti, kaip apskritai rinkimai organizuojami. Reikia ir partijos rekomendacijų, kad žmogus atsakingas, nekonfliktiškas. Buvo atvejų, kai kelių asmenų nepatvirtinome į komisijos narius, nes ankstesniais metais su jais buvo problemų. Mūsų tikslas yra suburti gerą komandą, nelipsime gi ant grėblio antrą kartą, kad tos problemos kartotųsi“, – paaiškino A. Gritėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS