Klaipėdoje kultūros darbuotojams bus atliekami koronaviruso tyrimai | Diena.lt

KLAIPĖDOJE KULTŪROS DARBUOTOJAMS BUS ATLIEKAMI KORONAVIRUSO TYRIMAI

  • 0

Spalio pradžioje pasitikrinti dėl COVID-19 galimybę turės Klaipėdos kultūros darbuotojai.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad testavimo galimybės sudaromos įvairių sričių profesijų atstovams, o šiuo metu kviečiami kultūros darbuotojai ir dar keliolika sąraše esančių įstaigų atstovai.

„Nemaža dalis šių įstaigų įsikūrusios sostinėje, tad Klaipėdoje gausiausia prevenciškai testuojamų asmenų grupė šiame etape greičiausiai bus būtent kultūros darbuotojai ir drįsčiau įvardinti tai, kaip išskirtinį dėmesį šios profesijos atstovams“, – sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos miesto meras pažymėjo, kad tik saugant vieni kitus ir kuo anksčiau bei aktyviau identifikuojant susirgimo atvejus, galima bus išvengti didesnių problemų ateityje.

„Raginu Klaipėdos miesto kultūros darbuotojus aktyviai naudotis šia suteikiama galimybe pasitikrinti“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Kultūros įstaigos, kurių darbuotojai teikia paslaugas visuomenei, Klaipėdos miesto savivaldybė ragina kreiptis į visuomenės sveikatos biurą ir pateikti pasitikrinti norinčių darbuotojų sąrašus. Darbuotojų sąrašų laukiama iki spalio 2 d., o testavimas bus atliekamas nuo sąrašų gavimo iki spalio 9 d.

Darbuotojai bus tiriami greitaisiais serologiniais testais, kurie parodo, ar asmuo buvo užsikrėtęs COVID-19 anksčiau arba serga šiuo metu. Medikams nustačius užsikrėtimą COVID-19, asmuo bus kviečiamas papildomam tyrimui iš nosiaryklės 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS