Klaipėdoje – nauja tradicija: jau kelias dienas prieš šventę mieste iškabinėjamos trispalvės | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – NAUJA TRADICIJA: JAU KELIAS DIENAS PRIEŠ ŠVENTĘ MIESTE IŠKABINĖJAMOS TRISPALVĖS

Klaipėdoje šiemet ima rastis nauja patriotizmo tradicija – kelias dienas prieš valstybinę šventę mieste iškabinėjamos trispalves, kurios paprastai kurį laiką užsibūna ir po šventinės dienos. Valstybinės vėliavos ant pastatų gali kaboti visus metus, tik jos turi būti tvarkingos.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui laikinai vadovaujantis Marius Poimanskis teigė, kad tai nėra nusikaltimas.

Esą valstybinė vėliava viešai gali kabėti ištisus metus, tik ji turi būti tvarkinga ir švari.

„Įstatymas nedraudžia kabinti valstybines vėliavas visus metus, tik ji turi būti estetiška. Yra švenčių, kai trispalvė turi būti iškeliama privalomai ant visų pastatų, yra atmintinų dienų, kai vėliavas privalo išsikelti tik valstybinės ir savivaldybių įstaigos. Visi tie reikalavimai nurodyti Valstybinės vėliavos įstatyme“, – teigė M.Poimanskis.

Savivaldybės atstovas tikino, jog po pastarųjų valstybinių švenčių nebuvo sulaukta skundų, kad vėliava ant kurio nors pastato kabojo per ilgai, kelias dienas, jau pasibaigus šventei.

Kodėl vėliavos iškabinamos kelias dienas prieš šventes, sunku pasakyti.

Gyventojai juokais svarstė, kad galbūt namų administratoriai taip taupo pinigus, kad kiemsargiams už vėliavos iškėlimą ar nukabinimą nereikėtų mokėti dvigubai, nes jie tą darbą atliktų šventinę dieną.

„Tai nėra joks nusižengimas. Šiaip tai man gražu, kai jos kabo, plevėsuoja, svarbu, kad tvarkingos. Per Vasario 16-ąją, taip pat ir Kovo 11-ąją nekontroliavome, ar visi pasikabino valstybines vėliavas. Tokios tradicijos nebeturime. Tiesiog norime pasižiūrėti, kaip be kontrolės tas procesas vyksta. Nusiskundimų, kad kažkas nepakabino trispalvės, irgi negavome“, – tvirtino M.Poimanskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Yra reikalavimai kokiu kampu vėliavos kotas pasviręs ,kokiu atstumu nuo žemės pati veliava turi buti., taip kaip nuotraukoje tai - pasityčiojimas,nepagarba valstybinei veliavai

>

ar seniai iš vaikų darželio?

>klp

Ar tik pats nebūsi vienas iš tų kaimo budulių, nes yra posakis:"kas ant kito sako, ant savęs pasisako"!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS