Klaipėdoje pakvipo skandalu: bandoma judinti vicemero A. Barbšio kėdę? | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PAKVIPO SKANDALU: BANDOMA JUDINTI VICEMERO A. BARBŠIO KĖDĘ?

Uostamiestyje pakvipo skandalu. Ruošiantis šio mėnesio miesto tarybos posėdžiui užregistruotas siūlymas dėl Klaipėdos mero pavaduotojo Arūno Barbšio atleidimo. Pats vicemeras akibrokštą vertina kaip eilinį opozicijos išpuolį.

"11 tarybos narių pasirašė po iniciatyva, kad reiškia nepasitikėjimą vicemeru A. Barbšiu. Šį prašymą mes pateikėme tarybos sekretoriatui ir merui", – dėstė oficialiai sprendimo projekto teikėja įvardijama miesto tarybos narė Alina Velykienė.

Tiesa, šiandien vyksiančiame tarybos posėdyje siūlymas nebus svarstomas.

Politikė nešykštėjo kritikos įsisukusiems biurokratiniams procesams, susirašinėjimams, "atsirašinėjimams" ir įžvelgė esą sąmoningą miesto valdžios nenorą operatyviai spręsti šį klausimą.

Vicemero kėdę klibinantys politikai tokių žingsnių ėmėsi, kaip teigiama, išsekus kantrybei.

"Paskutinis lašas buvo Finansų ir ekonomikos komitete vicemero pareiškimas dėl Klaipėdos miesto transporto sistemos. Tai akivaizdžiai parodo, kad nesuvokiama transporto sistemos problemų. Matome akivaizdžius pavyzdžius, kaip ir šiuo atveju, kai mieste įsivyravo chaosas uždarius vieną gatvę", – sakė A. Velykienė.

Politikė akcentavo, kad pasigendama ir vicemero iniciatyvų, supratimo.

Tiesa, teigiama, kad šiuo žingsniu nesiekiama būtinai išversti A. Barbšį iš jo užimamo posto, o norima skatinti politinę diskusiją, kalbėti apie atsakomybes, kompetenciją, sritis, kurios miestui yra svarbios, bei miesto atstovavimą Vyriausybėje, kitose institucijose.

Pats vicemeras kol kas nėra linkęs leistis į ilgus komentarus. Jis šią situaciją vertina kaip politinę kovą.

"Tą teikimą pasirašė opozicija – yra 11 opozicijos parašų. Opozicija nebalsavo ir už mano paskyrimą. Tie patys nariai. Tai, ką jie surašė, galėjo surašyti bet kada. Tikrai nematau jokių rimtų argumentų, motyvų. Ten nieko nėra", – apibendrino A. Barbšys.

Pašnekovas teigė, kad puolimas prieš tris Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų narius – Aidą Kaveckį, Kazį Bagdoną ir jį patį prasidėjo išreiškus aktyvią poziciją dėl skaidrumo, atsakomybės savivaldos valdomose įmonėse bei įstaigose.

"Po to sulaukėme tokio puolimo. Manome, kad tai yra tiesiog politinis žingsnis, politinis veiksmas, siekiant užsipulti", – dėstė A. Barbšys.

Klaipėdos mero pavaduotojas prisiminė ir bandymus jį bei A. Kaveckį apskųsti miesto Etikos komisijai.

Kada tiksliai bus svarstomas siūlymas dėl mero pavaduotojo atleidimo, kol kas neaišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Anonimas

Leiskit valdžiai dirbti, gal pasiilgite valdžioje senų veidų , jų neveuklumo ir fantazijų, kurios būtų tęsiamos. Nors dabar judama gera kryptimi, miestas gražėja.o deputatams palinkėčiau neužsiminėti intrigomis, tuščiomis kalbomis- mes jus rinkome ir tikimės stabilumo ir gerų, proti ngų sprendimų, o ne visuomenės priešinimo!

Kaimynas

Žmogus, kuris sugebėjo sukivirčyti kaimynus ir išardyti namų bendriją.

leonui

durnas ir nesigydai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS