Klaipėdoje pašalins benamių irštvą | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PAŠALINS BENAMIŲ IRŠTVĄ

Pačiame miesto centre, Puodžių gatvėje, esantys sandėliai, tapę laikinu prieglobsčiu benamiams, netrukus bus nugriauti. Nuspręsta, kad apleistas objektas kelia grėsmę aplinkiniams.

Puodžių gatvės 22A sklype sandėliuose įsikūrę asocialūs asmenys siutina ramybės trokštančius gyventojus.

Jau kurį laiką šioje vietoje ūžauja benamiai. Apie tai byloja netoliese pabirusios šiukšlės, buteliai nuo alkoholinių gėrimų, maisto likučiai ir į krūvas sumesti rūbai.

Neapsikentę gyventojai piktinosi, kad vaizdelis daug laiko nesikeičia: vienas, įsirausęs į patalus, miega, kitas geria, garsiai keikiasi. Būna, benamiai susimuša. Esą niekada negali žinoti, kas dar jiems šaus į galvą.

Žmogystos į save atkreipia dėmesį ne tik riksmais – praeiti pro šalį neleidžia ir nosį riečianti smarvė. Maža to, į šią vietą nuolat skuba ugniagesiai, nes nelaimėliai kartais įsigudrina susikurti laužą.

Apie situaciją sužinoję uostamiesčio kontrolieriai įvertino apleisto statinio būklę. Benamiams netrukus teks ieškotis naujos vietos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, Puodžių gatvės 22A sklype esantys sandėliukai priklauso miesto savivaldybei. Pastaroji buvo įpareigota susitvarkyti.

"Šis objektas kelia pavojų žmonių gyvybei, todėl būtina imtis priemonių. Buvo apvalyta teritorija, pašalintos padangos, šiukšlės", – teigė V.Valys.

Dviaukščio nenaudojamo ūkinio pastato būklė prasta, stogo danga kai kuriose vietose įgriuvusi, medinės konstrukcijos sutrūnijusios ir įlūžusios, patalpų vidus kai kur išdegęs, angos atviros.

Pradėtos apdegusio pastato ir aplink esančios teritorijos sutvarkymo procedūros. Artimiausiu metu jis bus nugriautas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Laimos Jūrevičienės, dėl susidariusios priešgaisrinės padėties reikėjo nedelsiant imtis veiksmų.

"Objektas įtrauktas į planuojamų griauti statinių sąrašą. Pavasarį ar vasaros pradžioje jo turėtų nelikti. Yra ir daugiau rūpestį keliančių statinių mieste, kurie laukia savo eilės. Tam savivaldybė skyrė pinigų", – tikino L.Jūrevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

babyte

O kas sutvarkys narkomanus,siauciancius Zardininku rajone.Baisu vaikus vienus paleisti,vakare namo grizti,jau pradejo uzpuldineti.

Klaipedietis

Jūros gatvėje tokia pat "miesto puošmena" stovi: https://www.google.lt/maps/@55.7122021,21.1257008,3a,75y,14.52h,71.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAoERGXlHo22h6qTz05IgcA!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Klaipėda

Miesto centre Baltijos pr. 10 stovi 7 surudyje garažai, kurie kelia grėsmę ir t.t.taippat. Rašėm į savivaldybę. Atrašė,kad nelegalūs ir tiek. Nulis noro tvaką mieste daryti. Sovietikus greičiau pakeistų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS