Klaipėdoje – Pasaulinės turizmo dienos ekskursijos | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – PASAULINĖS TURIZMO DIENOS EKSKURSIJOS

  • 1

Pasitinkant Pasaulinę turizmo dieną, šį savaitgalį Klaipėdoje miestiečiai ir svečiai turės galimybę rinktis, ką nauja pamatyti ir išgirsti apie mūsų miestą. Uostamiesčio turizmo ir kultūros informacijos centras parengė įspūdingą renginių programą – nuo aklos kelionės po mišką ir save iki "Dingusios karalystės" paieškų.

Rugsėjo 27-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė turizmo diena.

Šiemet Pasaulinė turizmo organizacija kviečia "permąstyti turizmą": skatina atrasti ir keliauti tvariau, sumaniau ir saugiau.

Anot, Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, pastarieji metai turizmo sektoriui nebuvo patys lengviausi atsižvelgiant į pandeminę, geopolitinę situaciją.

"Tačiau labai džiugu, jog žmonės ir toliau keliavo, ragavo, ieškojo įvairių patirčių ne tik savo krašte, bet ir kitose pasaulio šalyse. Svarstėme, kokią netradicinę ekskursiją galėtume pasiūlyti ir nusprendėme pakviesti į alternatyvų projektą. Pirmiausia, gamtos gidų vedamą aklą kelionę po mišką ir save. Nieko nematysite, todėl intensyviai naudositės visomis kitomis juslėmis, o netekę įprasto išorinio pasaulio suvokimo, turėsite galimybę kitaip pažvelgti į savo vidų", – pasakojo R.Savickienė.

Be šios potyrių kelionės, klaipėdiečiai ir svečiai kviečiami išbandyti ir laivavedžio darbą.

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla lauks visų, kurie domisi jūra ir laivais, išmokys valdyti laivo simuliatorių ir leis pasijusti tikrais jūrininkais.

Atradimo džiaugsmas aplankys ir tuos, kurie pasirinks ekskursiją-orientacinį žaidimą "Dingusi karalystė" – tai dviejų istorinių sluoksnių žemėlapis su praeities ir dabarties filtrais, fiksuojančiais iki šių dienų išlikusius miesto objektus, menančius Prūsijos karalystės laikmetį bei jo palikimą Klaipėdos kraštui ir nūdienos Lietuvai.

Sužinoti apie garsius Mėmelio / Klaipėdos gyventojus ir svečius pakvies Klaipėdos vokiečių bendrija, kuri Klaipėdos 770 gimtadienio proga parengė naują turistinį maršrutą.

Visi renginiai ir ekskursijos nemokami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipėda

Graži diena buvo vakar. Labai gera ekskursija su gide Emilija po Klaipėdos senamiestį, Marijos Taikos Karalienės bažnyčios bokštą. Dėkingi gidei Emilijai už gerai praleistą laiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS