Klaipėdoje prasidėjo masinė vakcinacija | Diena.lt

KLAIPĖDOJE PRASIDĖJO MASINĖ VAKCINACIJA

Šiandien startuojančią visuotinę vakcinaciją Klaipėda pradeda atsilikdama nuo didžiųjų miestų. Vilnius ir Kaunas iki šiol yra paskiepiję apie 10 proc. daugiau savo gyventojų. Siekiant pagerinti rezultatus, savaitgalį klaipėdiečiams dar kartą pasiūlyta stoti į bendrą eilę be registracijos, nepriklausomai nuo amžiaus ar prioritetų.

Skubėjo pasinaudoti proga

„Papuolame į amžiaus grupę nuo 16 m. Pamatėme, kad Klaipėda jau skiepija, nieko nelaukėme ir atvykome pažiūrėti. Galvojome, jei bus labai didelės eilės, atvažiuosime kitąkart, bet eilių nebuvo, tad pasiskiepijome. Labai to laukiau. Būčiau skiepijusis net jei nebūtų galimybės rinktis vakcinos“, – tikino iš vakcinacijos centro išėjusi Laura.

16–17 m. gyventojai pagal rekomendacijas skiepijami tik „Pfizer“ vakcina. Visi kiti LCC tarptautiniame universitete šįkart galėjo rinktis pageidaujamą skiepų rūšį.

„Prieš tai nebuvo galimybės pasirinkti „Johnson & Johnson“ vakcinos, o šiandien yra. Į skiepijamųjų grupes patekau ir anksčiau, bet tuomet buvo tik „Pfizer“. Kažkaip paprasčiau su „Johnson & Johnson“ – vienas dūris, ir viskas. Prieš skiepijantis buvo neramu vien dėl to išpūsto burbulo, kai visa media klykė apie pasekmes. Bet kažkaip nuėjau į vidų, ir viskas ramu“, – juokėsi Viliūnė.

Dalis atėjusiųjų dar prieš masinį skiepijimą sakė tiesiog naudojęsi pasitaikiusia proga.

Entuziazmas: dalis klaipėdiečių nelaukė masinės vakcinacijos pradžios. (Bernardo Šaknio nuotr.)

„Aš jau persirgęs COVID-19, todėl neskubėjau skiepytis. Bet atsirado proga, tai kodėl gi ne. Be to, eilių nėra. Atėjome ir iškart pasiskiepijome. Šiek tiek baisoka, koks bus šalutinis poveikis, bet kol kas nieko, viskas gerai“, – kalbėjo Marius.

Buvo eilių

Prie įėjimo srautus reguliavęs darbuotojas pasakojo, kad šeštadienį ryte žmonių nestigo. Dar prieš centrui atsidarant eilė nusidriekė iki pat Kretingos gatvės.

Tačiau pradėjus darbą laukiantieji buvo greitai paskiepyti, iki pietų prie centro buvo matyti tik pavieniai asmenys.

Statistikos departamento duomenimis, per šeštadienį pasiskiepijo beveik 600 klaipėdiečių.

„Skaičiai neblogi, nors ir norėtųsi, kad gyventojai eitų aktyviau. Bet džiaugiamės, kad jų yra“, – komentavo vakcinacijos centro vadovas Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Prieš savaitę klaipėdiečiai nuo 18 m. taip pat buvo skiepijami be registracijos ir galėjo rinktis vakcinas. Tuomet prie centro nusidriekė didžiulės eilės.

Laukti žmonėms teko po kelias valandas. Per dieną buvo paskiepyta daugiau nei 1,5 tūkst. gyventojų.

Paskutinė akcija

„Anksčiau organizuota panaši skiepijimo akcija sulaukė itin didelio populiarumo. Per vieną dieną pasiskiepijo daugiau nei pusantro tūkstančio gyventojų. Sulaukėme daug prašymų tokią galimybę suteikti dar kartą. Nepaisant elektroninės registracijos privalumų, vis dėlto yra nemažai gyventojų, kuriems patrauklesnė gyva eilė, neįsipareigojant atvykti konkrečiu laiku“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Prasidėjus visuotinei vakcinacijai, panašių akcijų nebeliks – registruotis skiepams nuo šiol gali visi pageidaujantieji nuo 16 m. amžiaus.

Iki šiol bent viena vakcinos doze paskiepyta daugiau nei 44 tūkst. uostamiesčio gyventojų. Tai yra beveik 30 proc. miestiečių.

Vilniuje iki šiol paskiepyta jau beveik 40 proc., Kaune – daugiau nei 40 proc. miestiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Netikiu

Netikiu, kad žmonės veržiasi.

Nuomonė

Seniai jau vyksta. Visi norintis - prašom. Sveiki ir vaikai - nerekomenduojama. Busit silpni. Nepamirskit - skiepai yra bandomi!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS