Klaipėdoje savaitgalį vyks visų norinčiųjų per 65-erių gyventojų skiepijimas „AstraZeneca“ | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SAVAITGALĮ VYKS VISŲ NORINČIŲJŲ PER 65-ERIŲ GYVENTOJŲ SKIEPIJIMAS „ASTRAZENECA“

Klaipėdoje vis dar susidarant dideliems „AstraZeneca“ vakcinos nuo koronaviruso likučiams, savivaldybė nusprendė savaitgalį organizuoti „gyvą eilę“ ir leisti šia vakcina skiepytis visiems norintiems 65-erių ir vyresniems gyventojams.

„Mes šį savaitgalį (...), nepažeisdami įstatymo ir tvarkos, įgyvendinsime sprendimą, kad skiepytis galėtų visi norintieji, bet 65 plius ir patenkantys į visas tas grupes, kurios yra apibrėžtos ministro įsakyme. Šeštadienį-sekmadienį pilną dieną bus galimybė tiems, kurie neturėjo tų galimybių ar jų nesurado, jeigu tokių atvejų buvo“, – BNS sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Bet su labai aiškia nuostata: mes kalbame apie „AstraZeneca“, – akcentavo meras.

Pasak jo, toks sprendimas priimtas, nes gyventojai renkasi kitas vakcinas, o jas išskiepijus, užsilieka būtent „AstraZeneca“ vakcinos likučiai.

„Nėra taip, kad Klaipėdoje vakcinos guli, dūla stalčiuose, o eilės žmonių laukia prie vakcinų – tikrai nėra taip. Priešingai, ypač savaitgaliais, personalas, kuris dalyvauja vakcinavime, turi labai daug laisvų tarpų ir būtent tas „AstraZeneca“ faktorius yra lemiantis“, – kalbėjo meras.

„Gaunasi toks lengvas paradoksas: vakcinų yra, vakcinos laukia savo eilės, o peties, į kurį reikėtų suleisti – nėra“, – pridūrė jis.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdoje pirmadienį pirma doze paskiepyta 150 žmonių, antradienį – 314.

„AstraZeneca“ vakcina skiepijosi po kelias dešimtis jų, tuo tarpu kitomis dviem vakcinomis antradienį pirmąja doze paskiepyta po pusantro šimto gyventojų.

Antradienį tokia tvarka „AstraZeneca“ vakcina buvo skiepijama ir Širvintų rajono savivaldybėje. Jos puslapyje buvo skelbiama, kad vyresni jei 65-erių gyventojai gali atvykti pasiskiepyti šia vakcina be išankstinės registracijos. Statistikos departamento duomenys rodo, jog savivaldybėje pirmąja doze paskiepyta iki šiol daugiausiai žmonių – 108, absoliuti dauguma jų – „AstraZeneca“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Wolfas

ASTRA ZENEKA nerekomenduojama skiepyti žmonių, kuriems virš 55 metų. Klausimas : kodėl Lietuvos valdžia užsiima Lietuvos gyventojų genocidu?

dk

Tarp kitko Danija dar trims savaitem pristabde skiepijima AstraZeneca - nori iki gali istirti ir issiaiskinti ar del tos vakcinos susidaro trombai.

Stebina ir liūdina

Yra kas nori skiepytis, bet neskiepija be eilės. Panašu ,kad be eilės dar daug bus norinčių ir visi kaip galės taip brausis. Matome ,kaip elgiasi seimūnai.Skiepytų mokytojus, policininkus, dirbančius su žmonėmis, abiturentus.Paskui visus virš šešiasdešimt. Tada būtų aišku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS