Klaipėdoje sumažės valstybinių miškų | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SUMAŽĖS VALSTYBINIŲ MIŠKŲ

Valstybinė miškų tarnyba parengė ir visuomenei pristatė Klaipėdos miesto savivaldybės valstybinės reikšmės miškų plotų schemos pakeitimo projektą. Pagal naująjį planą, valstybinių miškų uostamiestyje turėtų sumažėti beveik 5 ha.

Valstybinės miškų tarnybos specialistai parengė planą, pagal kurį prie valstybinių miškų Klaipėdos savivaldybėje vienoje teritorijoje turėtų būti priskirti 5,45 ha.

Tačiau sykiu iš valstybinių miškų jau kitoje teritorijoje turėtų būti išbraukti 10,28 ha.

Tad realiai valstybinės reikšmės miškų plotai Klaipėdos savivaldybėje sumažės beveik 5 ha.

Valstybinės miškų tarnybos specialistė Asta Kairienė paaiškino, kad dalis miškų iš valstybinių miškų plotų yra išbraukiami, nes buvo naujai atlikti geodeziniai matavimai.

Tokiu būdu mišku esą nelaikomi juose esantys keliukai ir takeliai.

Specialistės teigimu, savivaldybė veikiausiai nori tvarkyti tuos takelius (asfaltuoti ar įrengti apšvietimą) ir negali, nes jie yra valstybinio miško dalis.

Būtent todėl esą ir reikėjo patikslinti valstybinių miškų ribas.

"Valstybinių miškų ribos yra tikslinamos nuolat. Nuolat atliekama tipinė miškų inventorizacija, kadastriniai matavimai. Šiuo atveju valstybinių miškų plotai Klaipėdos savivaldybėje sumažės. Rengdami projektą Miškų tarnybos specialistai važiavo į vietą, tikrino ir atliko matavimus septynis kartus, kol parengė projektą", – paaiškino A.Kairienė.

Iš viso Klaipėdos savivaldybėje yra siūloma įteisinti 1 960 ha valstybinės reikšmės miškų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Sengire

Sengiriu aisku yra bet lb nedaug. Visi Kursiu Nerijos miskai buvo atsodinti 19a. Visi misku masyvai apie Vilniuje po antro pasaulinio buvo isnyke (yra daug nuotrauku) tas pats ir su kitais miestais. Zmonem kazkaip per karus sildytis reikejo.

nejuokin

ar per 100 metu sodinima butu tikiu sengiriu,ka cia su tokiu ir bekalbeti ,,,,,,ismintingas,,,, nesi mates misku kurie yra islike pries daugeli metu fuj kas per mastymas zmogaus,nieko nezino o tik pliurpia nesamones,

To anonimas

Protėviai nepaliko mums beveik jokiu mišku. Beveik visi jie buvo iškirsti ypač aplink didžiuosius miestus. Visi dabartiniai miškai apie miestus yra sodinti nedaugiau kaip prieš 100 metų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS