Klaipėdoje suniokoti kelio ženklai: ar nebus nukentėję per Jūros šventę? | Diena.lt

KLAIPĖDOJE SUNIOKOTI KELIO ŽENKLAI: AR NEBUS NUKENTĖJĘ PER JŪROS ŠVENTĘ?

Herkaus Manto gatvėje dviratininkams įrengti įspėjamieji kelio ženklai, atliekantys ir atitvarų funkciją, – tarsi po šiurpaus eismo įvykio. Vienas įlenktas per vidurį, kitas nusuktas ir besilaiko vos ant vieno stulpo. Savivaldybės darbuotojai spėja, kad ženklus suniokojo Jūros šventės dalyviai.

„Ar nebus jie nukentėję per Jūros šventę? Pasakysiu rangovams, kad atstatytų. Nes pavojinga dviratininkui – ypač jei atvažiavęs iš kito miesto, gali ir tiesiai nuvažiuoti“, – paaiškino savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Palei Herkaus Manto gatvę dalis šaligatvio skirta dviratininkams. Minant į šiaurinę miesto dalį, prieš Dariaus ir Girėno gatvės bei geležinkelio tiltą dviračių takas ir šaligatvis baigiasi stačiais laiptais žemyn.

Panašią kliūtį sutinka ir važiuojantieji priešinga kryptimi – į miesto centrą.

„Gana pavojinga ten – nelabai matyti važiuojant. Vietiniai žino, bet visko gali būti. Būtent dėl to įrengėme – kad nenukristų“, – paaiškino V.Paukštė.

Priešais laiptus ant tako esantys ženklai stovi taip, kad dviratininkai būtų priversti sustoti, nulipti ir persivaryti savo transporto priemonę.

Savivaldybės atstovas sakė iki šiol negavęs pranešimų, kad jie sugadinti, todėl spėja, kad tai nutiko neseniai. Nors neatmeta galimybės, kad galėjo būti sugadinti ir anksčiau.

„Visko mes irgi neapvažiuojame ir nežinome. Dėl tos koronos mažiau po miestą judame“, – paaiškino Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas.

Iš pirmo žvilgsnio skardiniai ženklai atrodo tarsi po susidūrimo su dviratininku. Tačiau policija šioje vietoje šiomis dienomis neužfiksavo jokio eismo įvykio. Tad veikiausiai jie nukentėjo nuo vandalų.

Savivaldybės atstovas tikino, kad dviratininkų infrastruktūra Klaipėdoje laužoma retai.

„Nelabai dažnai nukenčia. Pas mus mieste, sakyčiau, su tais ženklais gana protingai elgiasi“, – tikino V.Paukštė.

Paprastai dviračių entuziastai jiems kliūvančius atitvarus pašalina civilizuotai. Pavyzdžiui, Šiaurės prospekte įrengti apsauginiai atitvarai vėliau buvo nuimti ir pakeisti kalneliu. To išsireikalavo aktyvūs Klaipėdos dviratininkai.

GALERIJA

  • Klaipėdoje suniokoti kelio ženklai: ar nebus nukentėję per Jūros šventę?
  • Klaipėdoje suniokoti kelio ženklai: ar nebus nukentėję per Jūros šventę?
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jis

Šiuolaikinė žurnalistika- neįsigilinusi pasigauna kažkieno pletką ir išpublikuoja. Aš važiuoju ten pastoviai dviračiu ir visiškai pritariu apatiniam komentarui- tokie ženklai stovi jau ne pirmus metus, prie ko čia šventė?

Klaipeda

Jau ne pirmus metus tokie ženklai stovi ,atsibudo, dažniau per miestą pravažiokit...

Anonimas

Be pranesimu net nereguojama,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS