Klaipėdoje – teatro vadovo paieškų startas | Diena.lt

KLAIPĖDOJE – TEATRO VADOVO PAIEŠKŲ STARTAS

Klaipėdos dramos teatrui ieškoma vadovo. Dalyvauti konkurse bei siekti antrosios kadencijos planuoja ir dabartinis įstaigos direktorius Tomas Juočys.

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija neseniai pranešė skelbianti konkursą eiti Klaipėdos dramos teatro vadovo pareigas.

Norintieji tapti teatro vadovu turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių studijas, ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams arba verslo ir viešosios vadybos mokslų, teisės studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams.

Siekiantieji šio posto taip pat turi būti susipažinę su šiuo metu galiojančiais įstatymais ir teisės aktais, reikalingais dirbant šioje srityje. Taip pat reikalaujama komandos ir tokio pobūdžio įstaigos valdymo įgūdžių.

Norintieji vadovauti teatrui turi išmanyti teatro veiklos procesus, žinoti šios srities kontekstą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tarp keliamų reikalavimų – ir kompiuterinis raštingumas, kalbos.

Pretendentai turi pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje turėtų būti išdėstytas įstaigos veiklos vertinimas ir pateikiama veiklos vizija, apimanti įstaigos nuostatais grįstą kūrybinę veiklą, kūrinių sklaidą, kultūrines edukacines veiklas, planuojamas rinkodaros veiklas, infrastruktūros ir žmogiškųjų išteklių valdymą, finansinių išteklių valdymą, numatomas įstaigos vadybos bei veiklos naujoves bei pokyčius.

Visi reikalingi dokumentai priimami iki rugpjūčio 3 d.

Šiuo metu teatrui vadovauja prieš maždaug penkerius metus konkursą laimėjęs T.Juočys. Dabartinis vadovas neslėpė sieksiantis antrosios kadencijos.

Dokumentus konkursui T.Juočys sakėsi ketinantis pateikti ilgai nelaukdamas.

"Pats negaliu vertinti, kaip man čia sekasi, bet kad dar neįgyvendintų tikslų – taip. Dar yra daug ambicijų", – patikino vadovas.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

>klp

Taip, "..reikia kažkam dirbti, reikia tikėti šviesos pergale prieš mirties šmėklas", bet visų pirma reikia atverti širdį, gerumą ir eiti pas žmones su gražiais, tikrais ketinimais, supratimu, atjauta ir nuoširdumu. Turi būti tikra meilė savo paprastai, bet vertingai autai, o ne piguva ir moraliniai nusikalstamo liberalizmo-nužmogėjimo surogatai. Ar kada nors sulauksim laiko, kai bent kiek sugebantys ar netgi talentingi veikėjai pajėgs peržengti savo komforto ribas ir įveikti vienintelį potroškį - pasidaryti sau naudą? Šis kriterijus yra vienintelė Lietuvos visuomenės sėkmės formulė, gyvenant taip kaip dabar, tikrai nebus Gerovės ateityje.

klp

Kai karantinai ir epidemijos grėsmės ritasi bangomis, nedėkingas laikotarpis ką nors planuoti. Ambicijos gali žlugti akimirksniu. Bet juk kažkam dirbti reikia, tikėti šviesos pergale prieš mirties šmėklas ir bus pati didžiausia ambicijos viršūnė. Sėkmės.

BŪTINA TĘSTI, KAS PRADĖTA

Visi Vakarų Lietuvos teatro mėgėjai yra didžiulių pokyčių KDT repertuare, meniniame lygyje, tvarkoje. Sėkmės, laimint galimybę tęsti pradėtus darbus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS